Deel dit artikel ‹ Terug

Land van Cuijk en Boekel afvalloos in 2030

Geplaatst op: woensdag 12 oktober 2016


We hebben een ambitie: Land van Cuijk en Boekel afvalloos in 2030. Afvalloos betekent dat we alle afvalsoorten scheiden, hergebruiken of recyclen en geen restafval overhouden. Een grote ambitie waar we uw hulp bij nodig hebben! En we zijn al een heel eind op de goede weg.

Afval scheiden loont. Gescheiden aangeboden afval kan namelijk opnieuw worden gebruikt of gerecycled om zo weer als grondstof te dienen. Beter voor het milieu en voor uw portemonnee. Alle herbruikbare en recyclebare afvalsoorten kunt u gratis aanbieden. Voor dat wat overblijft, betaalt u. Ofwel door het kopen van de blauwe tariefzakken ofwel aan de poort van de milieustraat.

Nu al de beste
De gemeenten in het Land van Cuijk en Boekel behoren nu al tot de best presterende gemeenten voor wat betreft het scheiden van huishoudelijk afval. U doet het dus al heel erg goed! Daarnaast betaalt u ook nog relatief weinig afvalstoffenheffing.

Blijf afval scheiden
Het kan natuurlijk altijd beter. Wij doen er alles aan om het voor u makkelijker te maken om afval te scheiden en restafval te verminderen om zo die ambitie te behalen. Dat doen we door bijvoorbeeld het invoeren van het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval, blik en drankkartons. Ook kunt u op de milieustraat steeds meer afvalsoorten gratis gescheiden aanleveren.

Wilt u weten welk afval u op welke manier en waar gescheiden in kan leveren, surft u dan naar onze website: www.afvalaanbieden.nl