Deel dit artikel ‹ Terug

ATB weekend 15 & 16 oktober

Geplaatst op: dinsdag 11 oktober 2016


Toerklub Overloon organiseert in het weekend van 15&16 oktober een atb nachttocht op zaterdagavond en een “normale” atb-tocht op zondagochtend.

Op zaterdag zal de avondtocht worden gereden met afstanden van 12 en 35 km. De route zal bijna volledig door de Overloonse bossen gaan en zal dus veel singletracks bevatten. De route wordt uitgepijld met duidelijke fluoriserende pijlen. Halverwege de route zal een pauzeplek zijn ingericht zodat iedereen de energievoorraden kan bijvullen!
Omdat het dan al behoorlijk donker is, is een goede verlichting op helm en/of stuur dan ook noodzakelijk. Voor de avondtocht hebben we een éénmalige ontheffing gekregen van de gemeente Boxmeer. Normaal is ATB-en in de bossen na zonsondergang niet toegestaan. Dus een unieke kans om dit een keer te proberen!
Er kan gestart worden tussen 19.00 en 20.00.

Op de zondagmorgen zal de traditionele ATB tocht plaats vinden. We hebben afstanden van 35, 50 en 60 km. Dit geeft de fanatieke, en ook de beginnende ATB-er de mogelijkheid om zijn of haar grenzen te verkennen. Uiteraard zal de vaste ATB route van Overloon het hart vormen van deze tocht afgewisseld met vele andere uitdagende paden. Bij de pauzeplaats zijn de charmante dames van het Red Bull promotieteam aanwezig met hun bekende mini’s en samples. Uiteindelijk zal de route finishen op het Museumplein. Ook dit jaar hebben we de unieke kans gekregen om door de wapenhal te fietsen met onze tocht! Er kan gestart worden tussen 9.00 en 10.00.

De startlocatie van deze tochten zijn beide bij Eetcafe Museumzicht op het Museumplein. Hier kan men zich inschrijven voor beide tochten. Het inschrijfgeld voor beide tochten bedraagt 5 euro per tocht. NTFU leden krijgen via scan en go 1 euro korting op het inschrijfgeld. Voorinschrijven is niet mogelijk.

In verband met de veiligheid van onze deelnemers zal de vaste ATB-route die dag tot 14:00 afgesloten zijn voor niet-deelnemers.

Meer informatie vind je op www.toerklub.nl of bij Ton Toonen, tel. 0478-642160.