Deel dit artikel ‹ Terug

Nationale Archeologiedagen ook in Cuijk

Geplaatst op: maandag 10 oktober 2016


Vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2016

Tijdens de Nationale Archeologiedagen kunt u ook in de gemeente Cuijk op verschillende plaatsen een kijkje nemen in het verleden. Museum Ceuclum, de Romeinse tuin, het Buitenmuseum Cuijk en de archeologische bewaarplaats van de Romeinse Brug zetten allemaal hun poorten open. De toegang is gratis.

In het centrum van Cuijk…
Museum Ceuclum, de Romeinse tuin en het Buitenmuseum Cuijk bieden alle drie op geheel eigen wijze een kijkje in de rijke en lange geschiedenis van Cuijk en omgeving: via exposities van archeologische vondsten, informatiepanelen, foto’s, tekeningen en zelfs via een app.
Datum: vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 oktober
Tijd: 13.30 - 16.30 uur

In Beers…
In Beers is de archeologische bewaarplaats van de Romeinse brug geopend in de oude gemeentewerf, gelegen aan de Prinsenstal. Op deze bewaarplaats zijn de restanten te bezichtigen van de brug die in de jaren ’90 is opgegraven uit de Maas bij Cuijk. Ook is er informatie te vinden over de achtergrond van de brug en de onderwateropgravingen.
Datum: zaterdag 15 en zondag 16 oktober
Tijd: 13.30 - 16.30 uur

Nationale Archeologiedagen
Veel van onze geschiedenis ligt verrassend dichtbij. In de bodem liggen sporen die mensen ver voor ons hebben achtergelaten. Archeologen vertellen dankzij deze sporen veel over het leven van onze voorouders. Tijdens de Nationale Archeologiedagen kunt u zelf het verleden ontdekken.
Kom horen, zien en graven op wel meer dan 100 locaties. Bekijk welke activiteiten er nog meer te doen zijn op www.archeologiedagen.nl.