Deel dit artikel ‹ Terug

Filmhuis Mill woensdag 19 oktober met: Knielen op een bed violen

Geplaatst op: donderdag 6 oktober 2016


Knielen op een bed violen is een aangrijpende liefdesgeschiedenis en een klassiek noodlotsdrama over twee mensen die zielsveel van elkaar houden. Een ontroerende film over liefde, geloof en het maken van keuzes. Deze film is woensdag 19 oktober vanaf 20.00 uur te zien tijdens het Filmhuis Mill in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. Tickets zijn a 5,- euro (incl. consumptie) verkrijgbaar bij de balie van Myllesweerd en online te bestellen via www.myllesweerd.nl

Knielen op een bed violen
Jeugdliefdes Hans en Margje Sievez leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Beiden werken hard om het bedrijf gezond te houden, maar hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar houdt ze sterk.

Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert. Als Hans vervolgens een diep religieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving. Hij raakt steeds meer in de ban van het geloof, waardoor de verschillen tussen de familieleden alleen maar groter worden.

Terwijl Hans steeds verder in de macht van de sekte lijkt weg te glijden, kan Margje weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt.

Meer
Meer weten over alle film- en theatervoorstellingen in Myllesweerd? Like de facebookpagina, volg ze op twitter of zie www.myllesweerd.nl