Deel dit artikel ‹ Terug

Lekkere soep tijdens Dag van de Duurzaamheid

Geplaatst op: donderdag 29 september 2016


Maandag 10 oktober is het de landelijke Dag van de Duurzaamheid.
De gemeente Boxmeer nodigt inwoners uit om die dag tussen 11.00 en 14.00 uur bij de ingang van het gemeentehuis een gratis zogenaamd ‘verspillingssoepje’ te komen eten. Anique van Kookliefde maakt deze soep van ‘groenten met een verhaal’. Wist u dat wij Nederlanders 400.000 broden per jaar weggooien? En dat alle huishoudens samen 100.000 vrachtwagens vol eten weggooien?

“De inkt van het nieuwe duurzaamheidsbeleid van de gemeente Boxmeer is nog niet droog of het is de Dag van de Duurzaamheid, een mooie timing”, aldus wethouder Jeu Verstraaten. Onder de slogan ‘Wij gaan voor groen’ zijn de afgelopen jaren al diverse duurzame initiatieven ontplooid. Zo ligt het dak van het gemeentehuis vol zonnepanelen, is de Steenstraat ‘groener’ gemaakt en zijn de gemeentelijke sporthallen en het eigen wagenpark verduurzaamd. Maar daarmee zijn we er nog lang niet. Voor de ambitie ‘energieneutraal in 2045’ is nog een lange weg te gaan.
Op de Dag van de Duurzaamheid besteedt de gemeente ook intern extra aandacht aan dit onderwerp. Overigens geldt voor de soep: op=op, want we verspillen niet graag.
 
www.boxmeer.nl
advertentie