Deel dit artikel ‹ Terug

Overzichtstentoonstelling Geert Vullings in museum Het Petershuis

Geplaatst op: donderdag 29 september 2016


Geert Vullings: een heel veelzijdig kunstenaar

GENNEP - Meer dan vijftig jaar lang is kunstenaar Geert Vullings uit Ottersum al bezig met "het overwinnen van de weerstand van het materiaal". Bijna geen techniek heeft hij daarbij onbeproefd gelaten. Het resultaat is een groot oeuvre. Een selectie daaruit is te zien op een overzichtstentoonstelling van zijn werk in museum Het Petershuis in Gennep, die van 9 oktober tot en met 6 november is te bezoeken.

De expositie is voorbereid door Regina Havekes, conservator van Museum Schloss Moyland. Zij vindt dat al het werk van Vullings getuigt van "een lyrisch romanticisme." Mevrouw Havekes: "Er is grafisch werk te zien, variërend van ingehouden zwartwit houtsneden tot kleurrijke etsen en schetsmatige litho’s. Schilderijen die variëren van pastorale landschappen tot grote geabstraheerde werken. Beelden in brons, en ten slotte mozaïeken waarin de beeldtaal van zijn schilderijen in glas en steen wordt vertaald."
Ze stelt vast dat het werk van Geert Vullings wordt gedomineerd door zijn studie van kleur, lijn, vlak, vorm en compositie en geïnspireerd is door zijn persoonlijke interesses, maar ook door toevallige ontmoetingen. Gedichten van Gerrit Achterberg, gesprekken en ontmoetingen met andere kunstenaars: het zette hem aan tot een creatief proces waarin de daad van het etsen, schilderen en het driedimensionaal vormgeven het doel was.
Tijdens de opening op zaterdag 8 oktober zal ook een oeuvrecatalogus van het werk van Geert Vullings worden gepresenteerd.

Museum Het Petershuis, Niersstraat 2, 6591CB Gennep. Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag van 13.30 tot 17 uur. De toegang is gratis.

Meer informatie: www.museumhetpetershuis.nl en www.liefdevoorlimburg.nl