Deel dit artikel ‹ Terug

Gratis BIEB magazine boordevol tips en trucs over (voor)lezen!

Geplaatst op: donderdag 29 september 2016


Het gratis magazine BIEB staat helemaal in het teken van leesplezier. De mini-glossy is op te halen in alle bibliotheekvestigingen van BiblioPlus en ook digitaal te lezen op www.biebmagazine.nl

Plezier in lezen
Als kinderen met plezier lezen, lezen ze meer en vaker – en dat is uiteindelijk het belangrijkste om een goede lezer te worden. Maar hoe maak je op een positieve manier thuis ruimte voor (voor)lezen? Hoe voer je gesprekken over boeken? Wat kun je doen als je kind geen goede lezer is? Welke apps zijn leuk en goed? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord in het magazine voor ouders van kinderen van 0 tot 16 jaar.

Bekende Nederlanders geven het goede voorbeeld
Door zowel bekende Nederlanders, kinderen, bibliotheekmedewerkers als ouders aan het woord te laten, wil de Bibliotheek inspireren om thuis volop met (voor)lezen aan de slag gaan. Zo vertelt de bekroonde schrijfster Tosca Menten over haar boeken en ook journalist Tako Rietveld (Jeugdjournaal) komt voorbij. Kinderboekenambassadeur Jan Paul Schutten gaat in op de kracht van verhalen en Arjen Robben vertelt dat voetbal en lezen heel goed samengaan. In het blad is ook ruim aandacht voor digitaal lezen, een leuke en goede manier om met taal bezig te zijn.