Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuw seizoen Jeugd- IVN van start

Geplaatst op: donderdag 29 september 2016


Nu ook: natuurgroep voor jongeren vanaf 13 jaar

Op 8 oktober 2016 start weer een nieuw seizoen voor het Jeugd-IVN Grave, met aandacht voor het bos in de herfst, spinnen, waterdiertjes en werken in het belevingsbos. Verder staan een bezoek aan een rundveehouderij, Gemaal Van Sasse en de vispassage, een biologische tuinderij in Reek en Stichting Taurus in Keent op het programma.

Jeugd-IVN van 8 tot 13 jaar
Het Jeugd-IVN Grave is er voor natuurliefhebbers vanaf 8 jaar. Het is een groep kinderen die 8 x per jaar/schooljaar op zaterdagochtend bij elkaar komt om actief bezig te zijn met de natuur (dieren, planten en milieu). Kinderen kunnen zelf ontdekken, ervaren en beleven, waardoor ze met plezier leren. Daarnaast is actief bezig zijn met en in de natuur ook goed voor de ontwikkeling van lichaam en geest. Het maakt kinderen slimmer, creatiever, zelfverzekerder, sterker en fitter.

Nieuwe jongerengroep vanaf 13 jaar
Steeds meer kinderen blijven bij het Jeugd-IVN, ook nadat ze naar de brugklas zijn gegaan, omdat ze het zo leuk vinden. Omdat zij natuurlijk ouder worden en hun interesses en mogelijkheden veranderen, wordt er dit seizoen met en voor hen een nieuwe groep opgericht met een nieuw en passend programma. De deelnemers hebben inspraak in het programma. Mogelijke activiteiten zijn onder andere met de IVN-vogelwerkgroep nestkasten schoonmaken en controleren, zelf een uilenkast timmeren en onderhouden, meehelpen met de natuurwerkdag, meehelpen bij de inrichting van het belevingsbos, maar ook assisteren bij de activiteiten van het Jeugd-IVN. Er wordt nog een passende naam gezocht voor de nieuwe jongerengroep!!

Nieuwe deelnemers welkom
Voor zowel de jongere als de oudere jeugdgroep zijn nieuwe deelnemers welkom. Vooral ook oud-Jeugd-IVN leden die nu op het voortgezet onderwijs zitten. Lidmaatschap kost € 17,50 per jaar, waarbij kinderen/jongeren 1x gratis en vrijblijvend mogen proberen of het iets voor hem of haar is. De vaste begeleiders van de jeugd- en jongerengroepen zijn Wil van Hout, (tel. 0485-453 809) en Monique van den Hark, (tel. 0486-472 809); zij kunnen er meer over vertellen en bij hen kunnen belangstellenden zich ook aanmelden. Of kijk op www.ivn.nl/afdeling/grave onder Jeugdpagina.

De thuisbasis van het Jeugd- en Jongeren-IVN Grave is het Buitenhuis bij Kinderboerderij Buiten-“Gewoon” op Landgoed Mariëndaal, Beukenlaan 8, 5363 RA Velp (N.B.). Hier zijn we meteen midden in de natuur.