Deel dit artikel ‹ Terug

Concert Folkcorn in Kunst in het Kerkje Velp-Grave (NB)

Geplaatst op: woensdag 28 september 2016


Zondag 16 oktober – aanvang 14.30 uur – Kunst in het Kerkje

Muziekgroep Folkcorn brengt muziek uit de periode 1400 - 1900
Op zondagmiddag 16 oktober aanstaande brengt muziekgroep Folkcorn uit Wageningen muziek uit de tijd van Jeroen Bosch en jonger in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB). Het concert begint om 14.30 uur. Kaarten à € 15,00 kunt u reserveren tot zaterdagavond 15 oktober 24.00 uur via de site www.kunstinhetkerkje.nl.

Bewerkte en originele oude liederen
Folkcorn brengt historische Nederlandse volksmuziek, voornamelijk uit de periode van 1400-1900. Het repertoire wordt ontleend aan historische liedbundels zoals het Haarlems Liedboek, het Geuzenliedboek en het Antwerps Liedboek.
De groep brengt a capella madrigalen, instrumentale dansmelodieën en liederen en ballades over liefde, oorlog, drank, struikrovers, ridders en andere onderwerpen uit het dagelijks leven. Sommige liederen worden gebracht in een eigentijdse en zeer persoonlijke bewerking, andere worden zo getrouw mogelijk in originele zetting uitgevoerd.

Instrumenten
Folkcorn gebruikt zowel moderne akoestische instrumenten (gitaar, accordeon, blokfluit) als karakteristieke traditionele, zoals vedel, chalumeau, dulcimer en doedelzak.
De groep maakte drie LP's en vier CD's. Folkcorn treedt op in culturele centra, kastelen en andere historische gebouwen, folkcafé's, theaters, festivals en historische manifestaties in binnen- en buitenland, zoals tijdens het monumentenweekend dit jaar in het centrum van Grave.

Nieuw jaarprogramma seizoen 2016-2017
Het concert van Folkcorn is het eerste concert uit een nieuwe reeks van negen concerten voor het nieuwe seizoen september 2016 tot en met juni 2017.

Voor het volledige programma kijk op onze site www.kunstinhetkerkje.nl. Een zeer gevarieerd programma voor elk wat wils. Van klassieke muziek, volksmuziek, Byzanthijns koor, zigeunermuziek tot jazz. Zijn er meerdere concerten die u interessant vindt dan hebben we de mogelijkheid van het nemen van een abonnement. Ook daarover is meer te vinden op de site van kunstinhetkerkje.nl.

Voor meer informatie over het concert- en expositieprogramma van stichting Kunst in het Kerkje, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl