Deel dit artikel ‹ Terug

De Gezondheidsbeurs: 24 en 25 september in het Ebben Inspyrium

Geplaatst op: donderdag 15 september 2016


Gezond dagje uit boordevol inspiratie en vermaak

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar De Gezondheidsbeurs, waar je nu overal posters, flyers en berichten op social media over voorbij ziet komen? Op zaterdag 24 en zondag 25 september is het zover; dan wordt de eerste editie van deze beurs georganiseerd in het Ebben Inspyrium in Cuijk. Event manager Aik Ducaat vertelt enthousiast wat er allemaal staat te gebeuren. En dat is een hoop…

Gratis toegang

Het evenement is op beide dagen gratis te bezoeken. Een bewuste keuze zo vertelt Ducaat. “We willen dit evenement zo laagdrempelig mogelijk houden, zodat écht iedereen uit het Land van Cuijk en omstreken hier kan genieten van een dag vol inspiratie en vermaak. Kinderen kun je gewoon meenemen; we bieden namelijk ook gratis kinderopvang aan.”

De tachtig standhouders bieden niet alleen informatie, maar hebben ook diverse interactieve initiatieven uitgedacht waardoor een bezoek aan de beurs echt een belevenis is. “Bij de stand van Eerstmediation.nl kun je bijvoorbeeld letterlijk ervaren hoe zwaar een conflict op je drukt. Doe de gezondheidstest bij 1.2.b-fitt. Op de fiets naar de beurs gekomen; laat ‘m dan controleren door de specialisten van Hans Lemmens Tweewielers…
En dat zijn nog maar drie voorbeelden; daarnaast zijn er ook diverse winacties. Zo maakt iedereen kans op een ballonvaart voor vier personen in de Land van Cuijk-luchtballon.”

Belevenispleinen
De organisatie heeft daarnaast verschillende pleinen ingericht waar van alles te beleven valt. Woon bijvoorbeeld één van de lezingen of workshops bij in het Gezondheidstheater. “Barbara Havenith van Vrouwenpoli Boxmeer heeft met het boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’ recent een bestseller geschreven; zij zal dagelijks een presentatie verzorgen. Maar we hebben ook yogasessies. En op het Mobiliteitsplein kun je e-bikes testen.”

Er valt daarnaast van alles te proeven. “Op het Smaakplein houdt Martien Bos van het Smaakcentrum een Keukenbazen Battle. Leerlingen uit groep 7 en 8 kunnen er niet alleen hun recepten uitwerken, maar beursbezoekers kunnen ze tevens proeven. Daarnaast hebben we natuurlijk ook een uitgebreid Horecaplein, waar met natuurlijke producten wordt gewerkt.”

Facebook
Tot slot benadruk Ducaat dat het ook de moeite loont om De Gezondheidsbeurs te volgen via Facebook. “Dagelijks worden hier updates geplaatst over wat er allemaal te beleven is; zo mis je dus niets.”

De Gezondheidsbeurs wordt zaterdag 24 en zondag 25 september van 10.00 tot 17.00 uur in het Ebben Inspyrium te Cuijk. Ga voor meer informatie naar www.degezondheidsbeurs.nl of like facebook.com/degezondheidsbeurs.

advertentie