Deel dit artikel ‹ Terug

Maasheggenloop 2016

Geplaatst op: donderdag 15 september 2016


Op zondag 25 september organiseert Atletiekvereniging Sporting Boxmeer de vijftiende Goss Contiweb Maasheggenloop in Boxmeer. Inschrijven is nog mogelijk tot en met vrijdag 23 september via www.avsportingboxmeer.nl.

De Goss Contiweb Maasheggenloop is inmiddels niet meer weg te denken uit Boxmeer en vormt dit jaar weer het sportieve begin van de koopzondag ‘Boxmeer Proeft’. Het Wilhelminaplein staat op 25 september eerst in het teken van sport. Alle deelnemers aan de Maasheggenloop starten en finishen hier hun sportieve prestatie. Als de laatste lopers van de halve marathon finishen dan zijn de winkels inmiddels open en raakt het Wilhelminaplein in de culinaire sferen van ‘Boxmeer Proeft’. Kortom, op zondag 25 september heeft Boxmeer weer veel te bieden voor iedereen, zowel voor lopers als voor publiek.
Bij de Goss Contiweb Maasheggenloop kan men weer meedoen aan verschillende loopafstanden, van de 250 meter tot en met de halve marathon.

Voorinschrijven
Tot en met vrijdag 23 september kan men gebruik maken van de voorinschrijving via de website www.avsportingboxmeer.nl. Op de dag zelf is inschrijven mogelijk tot uiterlijk een half uur voor de start van de wedstrijd bij het inschrijfbureau in de zaal van Café ’t Centrum, Steenstraat 56 in Boxmeer.

Wedstrijden
De kinderen tot en met 5 jaar kunnen meedoen aan de Bambinoloop van 250 meter, de start is om 10.00 uur en de kosten zijn bij voorinschrijving € 1,50.
Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen meedoen op de 1 kilometer. De start is om 9.30 uur, kosten zijn € 2,50.
Voor de oudere jeugd en de volwassenen is er de keuze tussen de 2,5 kilometer, de 5 kilometer, 10 kilometer of de halve marathon.
De 2,5 km start om 9.45 uur, kosten € 2,50.
De 5 km start om 10.50 uur, kosten € 6,- 
de 10 km start om 10.40 uur, kosten € 7,-
de halve marathon start ook om 10.40 uur en de kosten zijn € 9,-.

Bij inschrijving op de dag zelf zijn de kosten voor alle wedstrijden hoger dan bij voorinschrijving, afhankelijk van de loopafstand is dit € 0,50 tot € 3,- hoger.
Alle gelopen tijden worden elektronisch geregistreerd. Iedere deelnemer ontvangt bij het startnummer een chip om aan de schoen te bevestigen. Na afloop moet deze chip weer ingeleverd worden.

Parcours
Het parcours voor de halve marathon is als volgt:
Wilhelminaplein – Sasse van IJsseltstraat – Loerangelsestraat – fietspad richting stuw – Maasstraat – fietspad richting Schutkooi – Veerweg oversteken. Dan 2x de ronde Maasstraat/fietspad door het Maasheggengebied richting Groeningen – Passtraat – Veerweg. Na de tweede keer gaan de lopers langs De Schutkooi dezelfde route weer terug naar het Wilhelminaplein in Boxmeer.
De overige afstanden gaan over hetzelfde parcours maar kennen een keerpunt of een iets andere ronde.
Let op: tijdens de wedstrijden zullen al deze wegen grotendeels afgesloten zijn voor het autoverkeer. Fietsers kunnen wel gebruik maken van de wegen, maar worden verzocht voldoende ruimte te laten voor de hardlopers. Zodra de laatste loper voorbij is gaan de wegen weer open.
In het Maasheggengebied zorgt Femmes Kabaal voor de muzikale aanmoediging van de deelnemers.

Prijzen
Alle deelnemende kinderen krijgen een leuke herinnering aan de Maasheggenloop. Op iedere afstand en in iedere categorie krijgen degenen die als 1e, 2e en 3e finishen een prijs. Op de 10 km en de halve marathon zijn er naast ereprijzen ook geldprijzen voor de eerste drie overall winnaars.
Meubelstoffeerderij De Lindenhof uit Oeffelt heeft € 100,- beschikbaar gesteld voor degene die het parcoursrecord op de halve marathon verbetert. Bij de mannen staat het record sinds 2015 met 1:09:49 op naam van Tecle Mekonen, bij de vrouwen staat het record sinds 2014 met 1:24:45 op naam van Inge van der Meulen.

De Goss Contiweb Maasheggenloop is onderdeel van de regionale Runcompetitie, www.runcompetitie.nl.

Wegomleiding
In het weekend van 25 september is de Spoorstraat in Boxmeer afgesloten. Deelnemers aan de Maasheggenloop dienen rekening te houden met een wegomleiding als men via de A73 Boxmeer in rijdt.

Sponsors
De Goss Contiweb Maasheggenloop wordt mede mogelijk gemaakt door: Goss Contiweb, Gemeente Boxmeer, Rabobank, Run2Day Arnhem-Nijmegen, Herbalife Overloon, Djeenz, Café ’t Centrum, De Maasdriehoek en vele anderen.