Deel dit artikel ‹ Terug

Straatcoach tegen overlast jeugdgroepen

Geplaatst op: woensdag 7 september 2016


Om de overlast van jeugdgroepen aan te pakken, stelt de gemeente Boxmeer 2 fulltime straatcoaches aan. De pilot van een jaar start 1 oktober.

Medio vorig jaar is naar aanleiding van diverse incidenten en meldingen door inwoners, professionals en politie het ‘plan van aanpak problematische en hinderlijke jeugdgroepen’ in Boxmeer opgesteld en een spoedoverleg gehouden.

Wethouder Willy Hendriks-van Haren: “Er is veel werk verzet in erg goede samenwerking met alle betrokken partijen, maar een echte vermindering van de overlast werd nog niet behaald. We hebben dan ook moeten constateren dat voor zulke groepen een andere aanpak nodig is. De straatcoaches, die nauw met de politie samenwerken, zouden hieraan een goede extra bijdrage kunnen leveren. In andere gemeenten zijn hier goede resultaten mee behaald”.

De aan te stellen straatcoaches richten zich vooral op de overlast door jeugdgroepen, maar zeker niet alleen. Ook anderen die overlast of hinder veroorzaken in de openbare ruimte worden aangepakt. De straatcoaches werken flexibel en kunnen bijvoorbeeld ook ingezet worden rondom evenementen of bij maatschappelijk onrust. 

www.boxmeer.nl