Deel dit artikel ‹ Terug

Theateragenda oktober 2016 Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: donderdag 1 september 2016


Schouwburg Cuijk
Gastvrij en dichtbij … ook in het nieuwe theaterseizoen!

www.schouwburgcuijk.nl


Theateragenda oktober 2016

familiemusical 4+
zaterdag 1 oktober
14.30 uur
17,50 euro (exclusief pauzeconsumptie; inclusief garderobe)
www.vanhoorneentertainment.nl

Roodkapje de musical
Maud Mulder, Michael van Hoorne e.a.

Het eeuwenoude sprookje over een meisje dat koekjes gaat brengen naar haar zieke oma, wordt door Van Hoorne Entertainment opnieuw bewerkt tot een heerlijke familievoorstelling.
Als je verkleed als je favoriete sprookjesfiguur naar het theater komt, maak je kans op een sprookjesachtig prijzenpakket. Na afloop van de voorstelling meet & greet.

__________

komedie
woensdag 5 oktober
20.15 uur
24,75 euro
www.hummelinckstuurman.nl

Vrouwen van Later
Ingeborg Elzevier, Gerrie van der Klei, Trudy Labij

‘Vrouwen van Later’ brengt drie grande dames van het Nederlandse toneel samen in een heerlijke komedie van Thomas Verbogt. Het is een mooi verhaal over ouder worden, vitaliteit en wat er op latere leeftijd overblijft van het leven.

__________

cabaret | kleinkunst
donderdag 6 oktober
20.15 uur
19,75 euro
www.wimdaniels.nl

Wim Daniëls
Associëren

Genieten van de taalanalyses van de Brabantse taalkenner en -kunstenaar, van zijn droge, goedmoedige humor en van zijn speelse gedachtekronkels.

__________

muziek
vrijdag 7 oktober
20.15 uur
22,50 euro
www.hermajesty.nl

Her Majesty
Déjà vu - a tribute to CSNY

Her Majesty brengt een eerbetoon aan vier legendarische muzikanten: David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash en Neil Young.
Het Majesty: Bertolf Lentink, Jelle Paulusma (gitaar en zang), Diederik Nomden (gitaar, toetsen, zang), Dirk Schreuders (bas), Bauke Bakker (drums, zang).

‘Publiek in trance van loepzuivere zang. (…) Verbluffend goed.’ (Meppeler Courant)

__________

de keuze van … John Floore
muziek | diverse stijlen
zaterdag 8 oktober
20.15 uur
22,75 euro
www.thijsborsten.com
www.grunfeld.nl

Thijs & Tania e.a.
Speciale gast: Lavinia Meijer, harp

Waar Tania Kross vooral een zangeres van het klassieke lied is, liggen de roots van Thijs Borsten in de volksmuziek, zoals de Portugese fado en de Spaanse flamenco. Dat belooft een interessante combinatie te worden. Ook op het podium: speciale gast Lavinia Meijer (harp) en de violisten Oene van Geel en Jeffrey Bruinsma, cellist Thomas van Geelte en het combo van Borsten: Arno van Nieuwenhuizen (drums) en Xander Buvelot (bas).

__________

TheaterCafé | de keuze van… Henk Roelofs & Frank van Hulst
muziek | jazz, blues
zondag 9 oktober
15.30 uur
16,75 euro (exclusief pauzeconsumptie; inclusief garderobe)
www.jazznjazz.nl


Bart Wirtz Band
JazznJazz

Saxofonist Bart Wirtz grossiert in prijzen. Hij won de Erasmus Jazz Prijs, de Leiden Jazz Award en de Breda Jazz Prijs. Met zijn album ‘iDreamer’ zette hij zichzelf definitief op de Nederlandse jazzkaart. Hij won er in 2012 de Edison Jazzism publieksprijs mee. Zijn nieuwste album (najaar 2016) is opnieuw een cross-over van jazz, blues, roots en hip-hop. Wirtz wordt bijgestaan door een 4-koppige band.

__________

theatershow
woensdag 12 oktober
20.15 uur
26 euro
www.fcderebellen.nl

FC de Rebellen
John de Wolf, Marcel Meeuwis, Leo Alkemade e.a.
Speciale gast-rebel: Hans Kraaij jr

FC de Rebellen brengt een portie voetbalhumor in het theater. U hoort anekdotes uit de kleedkamer, persoonlijke verhalen, hilarische ervaringen met coaches en u kunt meedoen aan de ‘Rebelse Quiz’.
Met gast-rebel: Hans Kraaij jr! Na afloop is er een meet & greet in de foyer.

__________

toneel
donderdag 13 oktober
20.15 uur
19,50 euro
www.rotheater.nl

Walden
Ro Theater | Arjan Ederveen & Jack Wouterse

Ras-entertainers Arjan Ederveen en Jack Wouterse delen het podium als twee broers c.q. tuinkabouters, die aan het schoffelen zijn in de tuin. Ze schoffelen de zinloosheid van het leven weg. Ontroerende en grappige voorstelling over de tragiek van het leven en het verlangen naar meer, over vriendschap, seks en de tijd die ongewild verstrijkt. Prachtige recensies.

__________

theatershow
vrijdag 14 oktober
20.15 uur
26 euro
www.jeanstheatershows.nl

Jeans
Magic

Hedendaagse popsongs, heerlijke duetten en swingende showmuziek tijdens ‘Magic’, een toegankelijke muzikale show die u met een goed gevoel de avond instuurt. Zang en dans: Rowan Smit, Manon Prins e.v.a. Het live orkest staat onder leiding van Bennie Top.

__________

muziek
zondag 16 oktober
20.15 uur
15 euro
www.noisyvoices-cuijk.nl

Popkoor Noisy Voices
Een koffer vol Noisy Voices

Popkoor Noisy Voices uit Cuijk neemt u mee op een verrassende muzikale reis door het leven en de wereld. Ruim een jaar heeft het vijftig leden tellende enthousiaste koor naar dit concert toegewerkt.
Het eigen combo zal Noisy Voices muzikaal begeleiden.

__________

theatershow
woensdag 19 oktober
20.15 uur
22,75 euro

De Grote Geschiedenisshow
Jos Palm, Nelleke Noordervliet, Niek Barendsen e.a.

Vijf welbespraakte prominenten banen zich met humor en muziek een weg door onze vaderlandse geschiedenis. Ze vertellen bijzondere verhalen, beantwoorden prikkelende vragen en belichten aan de hand van persoonlijke herinneringen belangrijke historische momenten. Jos Palm en Nelleke Noordervliet, bekend van het radioprogramma ‘OVT’ op zondagochtend, en wisselende gasten. Regie, muziek en muzikale begeleiding: Niek Barendsen.

__________

SchouwCafé
opinie en debat
donderdag 20 oktober
20.15 uur
gratis toegankelijk

Met Andere Woorden - 1
Opiniecafé

Actuele Cuijkse zaken komen voor het voetlicht tijdens het Opiniecafé ‘Met Andere Woorden.’ De debat- en discussieavond, met muzikale adempauzes en een lichtvoetige presentatie, is inmiddels niet meer weg te denken uit het programma van Schouwburg Cuijk.

__________

cabaret | kleinkunst
vrijdag 21 oktober
20.15 uur
18,75 euro
www.cabarestafette.nl

Cabarestafette
Da’s drie voor de prijs van één!

Bent u ook zo gek op nieuwe sensaties en aanstormende talenten? Kom dan naar Cabarestafette en wie weet ziet u dé cabaretkanjer van morgen. Met drie uiteenlopende acts, een virtuoze presentatie en de opwarmende muziek van Pica DJ wordt het sowieso een prikkelende avond.

__________

muziekshow
zaterdag 22 oktober
20.15 uur
27 euro
www.wereldtheater.com

Big, Black & Beautiful
Get up and dance

Ze zijn ‘Big, Black & Beautiful’ en doen al jaren waar ze kei- en keigoed in zijn: een soul- en discoshow van internationale allure neerzetten. Zangeressen Michelle David, Rocq-E Harrell en Lucretia van der Vloot pakken ook dit keer groots uit en brengen een spetterende show boordevol blues, gospel, pop, soul en disco.

__________

toneel
woensdag 26 oktober
20.15 uur
31 euro
www.bostheaterproducties.nl

De Verleiders 4
Slikken en stikken
Over pillendraaiers, piskijkers, bedplassers en premiejagers

De Verleiders geven een second opinion over ons zorgstelsel. ‘Slikken én stikken’ gaat over onbetaalbare medicijnen, draaideurpatiënten, prijsafspraken, faillissementen van ziekenhuizen en miljardenwinsten van verzekeraars en farmaceuten. Maar ook over de mens, die steeds ouder wil worden en zich daarmee uitlevert aan deze zorgmaffia.

__________

cabaret | kleinkunst
donderdag 27 oktober
20.15 uur
22,75 euro
www.lenettevandongen.nl

Lenette van Dongen
Tegenwind

Lenette verlaat huis en haard in de grote stad om in een plattelandsdorpje dicht bij zee haar rust te vinden. Ze lijkt er volmaakt gelukkig, maar is de natuur wel die beloofde rustbrenger? Cabaretière en zangeres Lenette van Dongen laat in ‘Tegenwind’ met fenomenale zelfspot de zaal meegenieten van haar zoektocht. Nominatie VSCD Cabaretprijs Poelifinario 2016.


Schouwburg Cuijk | Grotestraat 62 | 5431 DL Cuijk
Bestel uw kaarten via www.schouwburgcuijk.nl of 0485-314344 (di t/m vr van 15.00-18.00 uur en twee uur voor aanvang van een voorstelling)

Alle prijzen zijn inclusief een pauzeconsumptie (tenzij anders vermeld) en garderobe.