Deel dit artikel ‹ Terug

Eerste editie Kunstival Grave.

Geplaatst op: donderdag 1 september 2016


Grave kan een nieuwe cultureel evenement toevoegen aan haar evenementenkalander, Kunstival Grave. Het openlucht festival dat gehouden wordt op zondag 11 september combineert een kunstbeurs met straattheater, living statue, live folk en jazz muziek en een foodtruck pleintje. Voor de jongeren zijn er kleinkunst workshops en optredens. De toegang is gratis.

Het nieuwe initiatief heeft in de kloostertuin van het voormalige klooster Mariëndaal in Velp een prachtige ambiance gevonden voor haar festival. Tijdens Kunstival krijgen professionele kunstenaars uit de regio, maar ook nationale en internationale exposanten, de gelegenheid om in marktkramen hun werken te exposeren en te verkopen. Het aanbod is zeer divers, van beeldhouwwerk tot schilderkunst, van sieraden tot graffiti. Het publiek kan middels een rondgang over het terrein alle werken bewonderen en in gesprek gaan met de makers.

Op de rondgang door de tuin wordt kunst afgewisseld met straattheater optredens, living statue en live folk en jazz muziek. Zo treden o.a. The Felicianos, De Bezwaren Fanfare en Bonfire (vuurdans) op. Voor de kinderen en jongeren zijn er de hele dag workshops en optredens, met dans, schilderen en beeldhouwen. 
Even uitrusten kan op het jazz - en het foodtruckpleintje, onder het genot van een hapje en een drankje.

Kunstival Grave vindt plaats op zondag 11 september 2016, van 11.00u tot 18.00u. De toegang is gratis. 
Het festivalterrein is gelegen aan de Tolschestraat 2 te Velp (Grave).

Meer info: 
www.kunstival.nl
Facebook Kunstival
info@kunstival.nl  
advertentie