Deel dit artikel ‹ Terug

Het Zigeunermeisje en film van Mike Weerts in Openluchttheater Overloon

Geplaatst op: donderdag 25 augustus 2016


Op woensdag 31 augustus kun je om 14.30 uur komen kijken en luisteren naar het Zigeunermeisje.
Deze voorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar won in 2015 ‘Het Gouden Ei’, de eerste prijs voor de beste kindervoorstelling. Op zondag 4 september om 19.30 uur kan het publiek genieten van de film Of ik gek ben, vooraf gegaan door een inleiding van hoofdrolspeler Mike Weerts.

Er zat een klein Zigeunermeisje huilend op een steen, helemaal alleen, al honderden jaren. Ze heeft er genoeg van! Ze houdt helemaal niet van huilen. Waarom zit ze nou toch ook in zo'n verdrietig liedje. Zat ze maar in een vrolijker liedje! Ze heeft haar wens nog maar net uitgesproken of er verschijnt een personage uit een ander liedje, en daarna nog een, en nog een... tot er ineens een prins voor haar neus staat. Uiteindelijk is ze alles behalve alleen.
In 2015 kreeg het Zigeunermeisje tijdens Theaterfestival De Parade in Amsterdam ‘Het Gouden Ei’ toegekend, de eerste prijs voor de beste kindervoorstelling 2015. Volgens de jury: ‘”Met veel humor hijsen zij oud-Hollandse liedjes in een hedendaags jasje. Zowel ouders als kinderen genieten en iedereen zingt mee.” Een vrolijke, muzikale voorstelling vol oud-Hollandse liedjes en vreemde figuren. Een feest van herkenning voor iedereen tussen 2 en 100 jaar! Zoals altijd, bij Het Kleine Theater.

Met ‘Of ik gek ben’ is de eerste hoofdrol van Overloner Mike Weerts in een speelfilm een feit. Na het lezen van het boek van Michiel Stroink in 2012 was het voor Mike overduidelijk dat dit verhaal verfilmd moest worden. Vier jaar later werd zijn droom werkelijkheid. ‘Of ik gek ben’ kwam in juni uit. Frank Lammers tekende voor de regie. Graag laten we het publiek van deze film genieten in het Openluchttheater. De avond begint met een inleiding verzorgd door Mike zelf. Het verhaal: De succesvolle, jonge kunstenaar Benjamin is compleet de weg kwijt als hij in een tbs-kliniek belandt. Hij herinnert zich niets van een gewelddadig vergrijp waarvoor hij is veroordeeld. Het leven in de kliniek is absurd en meedogenloos, maar langzaam krijgt Benjamin weer grip op zichzelf en beseft hij wat voor oppervlakkige narcist hij was voordat hij in de kliniek belandde. Eenmaal vrij, doet het weerzien met zijn oude vrienden de grond onder hem opnieuw wegzinken en zet hij een groot vraagteken bij wat nu eigenlijk de waarheid is.

Kaarten en meer informatie
De voorstelling van het Zigeunermeisje vindt plaats op woensdag 31 augustus om 14.30 uur in het Openluchttheater Overloon. Kaarten kosten € 5,-. De film Of ik gek ben is op zondag 4 september en begint om 19.30 uur. Kaarten kosten € 8,-. Kaartverkoop is bij Plus Verbeeten Overloon, bij restaurant Museumzicht en via de website www.openluchttheateroverloon.nl. Ook aan de kassa, zolang de voorraad strekt. De kassa is geopend vanaf drie kwartier voor aanvang van de voorstellig. Adres: Museumpark 1, 5825 AM Overloon (ingang naast restaurant Museumzicht). Bij slecht weer gaan de voorstellingen door in gemeenschapshuis ‘de Pit’ in het centrum van Overloon.
Tot slot: Like het Openluchttheater op Facebook: facebook.com/openluchttheateroverloon en blijf op de hoogte van leuke acties, het laatste nieuws en foto’s en filmpjes van de voorstellingen.