Deel dit artikel ‹ Terug

De 10e SUMMMERTIME-dag 27 augustus 2016

Geplaatst op: dinsdag 23 augustus 2016


Limburgs Dialect
Zaterdag 27 augustus is de 10e dag van het Summmertimefestival 2016 en staat in het teken van het Limburgse dialect met in het middagprogramma de Maastrichtse formatie ALLES GEIT PLAT vanaf 14.00 uur op de Markt en vanaf 20.00 uur de band KENNEH en Limburgse bekendste zangduo Thei en Marij

De Maastrichtse formatie ALLES GEIT PLAT brengt een sprankelende middag Limburgse muziek in hun eigen dialect. 15 Limburgse rasmuzikanten, waaronder enkele gerenommeerde singer /songwriters brengen een ode aan hun favoriete artiesten en doen dat in hun eigen moerstaal. Soms alleen, soms met elkaar en soms met z’n allen. De uiterst verrassende en frisse vertolkingen in het dialect komen uit alle windrichtingen van onze provincie. Verplichte kost voor de ware fan, maar ook gewoon een geweldige middag voor iedere live-muziekliefhebber. De songwriters nemen u stuk voor stuk mee op een muzikale trip langs hun grootheden en lichten hun vertalingen (vaak scherp van de tongriem gesneden of hilarisch) in een zeer ongedwongen sfeer aan elkaar en aan het publiek toe. De nummers worden bewust niet "platgerepeteerd" zodat er veel ruimte voor improvisatie en toeval overblijft.

En in de avond een band die we vorig jaar ook al in Summmertime hadden en toen zoveel succes hadden, dat de organisatie ze dit jaar weer ingepland heeft. Folkband Kennèh uit Didam heeft zich in de afgelopen jaren goed in de kijker gespeeld van muziekfans in het hele land. De frisse en opgewekte muziek van deze band zorgt bij iederegelegenheid voor de juiste sfeer. Dit resulteerde in drie albums die er mogen zijn: `t Veurjaor,Gangmakers en het in 2010 uitgebrachte album Oaveral. Kennèh stond als support act al in zalen alsDe Heineken Music Hall (o.a. voor Normaal, RowwenHèze, Pater Moeskroen, The Golden Earring enDe Dijk) en is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige festivalband. Bewijs hiervan werd geleverdtijdens energieke optredens op o.a. Het Zwarte Cross Festival 2003 en 2010, Waalkade NijmeegseVierdaagse Feesten en Huntenpop.De muzikale stijl van Kennèh staat onder invloed van drie elementen: 1. RowwenHèze 2. Folk en 3.Gezelligheid. Er wordt gelonkt naar Ierse folkmuziek a la The Pogues en Nederpop klassiekers wordengespeeld in een Tex-Mex jasje. Meer informatie is te vinden op de website van de groep: www.kenneh.nl en social media.

In de avond is er nog bijzonders. Het bekende duo Thei en Marij uit Tegelen komt met hun prachtige zang de Limburgstalige muziek op een onevenaarbare wijze brengen. Al vanaf 1986 staan zij samen op de planken. Zij kregen vooral naamsbekendheid door 14 jaar op rij in de finale van het LVK te staan. Het duo is niet meer weg te denken als het gaat om het Limburgs lied. Zeker toen zij zich niet meer alleen op carnaval richten, maar muziek gingen zingen door het hele jaar met als hoogte punt hun prachtig ’t Veldboeket, dat zeker ook vanavond ten gehore gebracht gaat worden.
Uitgebreide informatie over alle optreden is te vinden op de website van Summmertime: www.summmertimegennep.com.

Zoals iedereen al jaren gewend is, is er vanzelfsprekend ook in 2016 wordt er geen entree geheven en is het festival gratis toegankelijk.  
advertentie