Deel dit artikel ‹ Terug

Genomineerden Dr. PeelenCultuurprijs en Dr. PeelenStimuleringsprijs bekend

Geplaatst op: dinsdag 23 augustus 2016


Jaarlijks wordt de Dr. PeelenCultuurprijs uitgereikt als waardering en als stimulans aan een groep of persoon die op cultureel vlak een opvallende activiteit heeft georganiseerd. In 2015 is daar de Dr. PeelenStimuleringsprijs bij gekomen, een prijs voor een jong en vernieuwend initiatief.
De commissie Dr. PeelenCultuurprijs gemeente Boxmeer beoordeelt de voordrachten en heeft de volgende vier genomineerden voor de twee prijzen aan het college van burgemeester en wethouders voorgedragen.

Genomineerden Dr. PeelenCultuurprijs 2016
Het Museum van Postzegel tot Tank uit Groeningen maakt voor jong en oud de lokale geschiedenis heel levendig met verhalen en voorwerpen uit het verleden. Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek is genomineerd voor de Revue Caroussel die zij dit jaar heeft gebracht.
De winnaar van de Dr. PeelenCultuurprijs ontvangt een door kunstenaar Sias Fanoembi ontworpen bronzen beeldje van Dr. Peelen en een geldbedrag van € 500,-.

Genomineerden Dr. PeelenStimuleringsprijs 2016
Meadow Events uit Rijkevoort is voor de stimuleringsprijs genomineerd vanwege de succesvolle organisatie van dit tweedaags festival voor een doelgroep waarvoor maar zeer beperkte uitgaansmogelijkheden zijn. Irene van den Besselaar uit Rijkevoort is genomineerd vanwege haar project P.R.A.K., waarmee ze op een heel ongedwongen manier kinderen uitdaagt hun creativiteit te ontwikkelen.
De winnaar van de Dr. PeelenStimuleringsprijs ontvangt een geldbedrag van € 150,-.

Dr. Peelen
Sinds 2005 reikt de gemeente de Dr. PeelenCultuurprijs uit aan een inwoner, vereniging of organisatie die iets bijzonders betekent voor de gemeente Boxmeer op het gebied van cultuur. De prijs is vernoemd naar Dr. Peelen (1601-1667), die in Boxmeer vooral op sociaal-culturele gebieden actief is geweest. Sinds 2015 is daar de Dr. PeelenStimuleringsprijs bij gekomen. Een prijs voor een jong en vernieuwend initiatief.

Prijsuitreiking
Op zaterdag 10 september reiken burgemeester Van Soest en wethouder Hendriks-van Haren om 13.00 uur de Dr. PeelenCultuurpijs 2016 en de Dr. PeelenStimuleringsprijs 2016 uit. De prijsuitreiking vindt plaats in de theaterzaal van De Weijer.
Direct na de prijsuitreiking start het cultureel evenement Lekker.Uit.

Meer informatie vind je op www.boxmeer.nl/drpeelen en op www.Lekkerpuntuit.nl