Deel dit artikel ‹ Terug

De Kleine Prins in Openluchttheater Overloon

Geplaatst op: maandag 25 juli 2016


Op woensdag 3 augustus is om 14.30 uur De Kleine Prins te zien in het Openluchttheater in Overloon. Een avontuurlijke minimusical gespeeld door Theater Van Santen. Een voorstelling met live muziek, dans en zang en de nodige humor.

De Kleine Prins woont op een kleine planeet met een roos en drie vulkaantjes, waarvan er twee werken en de derde niet - nou ja, je weet maar nooit! Hij is de hele dag bezig met het verzorgen van zijn planeet. Op een dag verlaat de prins zijn planeet om te zien hoe de rest van het heelal eruit ziet. Op zijn avontuurlijke reis naar andere planeten, komt hij een aantal bijzondere volwassenen tegen. Hij ontmoet o.a. een Koningin, een IJdeltuit, een Timmerman, een Muzikant, een Zakenman en een Lampopsteker. Tenslotte komt hij op de planeet aarde, waar hij in de Sahara een Vliegenier ontmoet die met motorpech is geland. De Vliegenier heeft nog maar voor een aantal dagen water en moet in die tijd zijn vliegtuig weer aan de praat krijgen... De Kleine Prins gaat hem helpen en beleeft meer dan hij ooit voor mogelijk had gehouden....

Theater van Santen
De Kleine Prins is gebaseerd op het bekende boek 'De Kleine Prins' van Antoine de Saint - Exupery, Franse schrijver en vliegenier (1900 - 1944). Het verhaal bezit alle kwaliteiten om kinderen en ook grote mensen te laten wegdromen in fantasieën die geen grenzen kennen. Theater Van Santen creëert op een sprankelende en speelse manier de sfeer waarin De Kleine Prins en ander figuren tot leven komen. Een mooie voorstelling met live muziek, dans, zang en de nodige humor. Vorig jaar trad Theater Van Santen succesvol op in het Openluchttheater met ‘Vlieg op, dikke bromvlieg!’ Een voorstelling met een levensgroot prentenboek, een dikke bromvlieg die voor overlast zorgde en het beroemde frietenlied.

Kaarten en meer informatie
De voorstelling De Kleine Prins vindt plaats op woensdag 3 augustus om 14.30 uur in het Openluchttheater Overloon. Kaarten kosten € 6,50 en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Plus Verbeeten Overloon, bij restaurant Museumzicht en via de website www.openluchttheateroverloon.nl. Ook aan de kassa, zolang de voorraad strekt. De kassa is geopend vanaf drie kwartier voor aanvang van de voorstellig. Adres: Museumpark 1, 5825 AM Overloon (ingang naast restaurant Museumzicht). Bij slecht weer gaat de voorstelling door in gemeenschapshuis ‘de Pit’ in het centrum van Overloon. Tot slot: Like het Openluchttheater op Facebook: facebook.com/openluchttheateroverloon en blijf op de hoogte van leuke acties, het laatste nieuws en foto’s en filmpjes van de voorstellingen.