Deel dit artikel ‹ Terug

Gemeente Boxmeer stelt buurtpreventieborden beschikbaar

Geplaatst op: woensdag 20 juli 2016


Buurtpreventie via WhatsAppgroepen wordt al in veel buurten en wijken in Nederland ingezet en is een initiatief van burgers. Ook in de gemeente Boxmeer zijn al groepen actief.
Deze moderne vorm van buurtwacht draagt bij aan een veilige leefomgeving. U helpt hiermee uzelf, uw buurtgenoten en de politie. De gemeente Boxmeer ondersteunt deze burgerinitiatieven graag en stelt daarom speciale borden beschikbaar.

Met een buurtWhatsApp stel je met buurtgenoten een WhatsAppgroep samen waarmee je elkaar op de hoogte brengt van verdachte situaties in uw eigen buurt of wijk.
Het plaatsen van borden aan het begin van een straat of wijk, laat zien dat buurtgenoten alert zijn op verdachte situaties.
In verschillende dorpen en steden in Nederland heeft de BuurtWhatsApp al tot succes geleid. Criminelen zijn aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken al gedaald.

Heeft u een WhatsApp groep opgericht, dan kunt u via gemeente@boxmeer.nl vragen om de buurtpreventieborden beschikbaar te stellen, maximaal twee borden per WhatsAppgroep. Let wel: de WhatsAppgroep moet wel formeel aangemeld en geregistreerd zijn via www.wabp.nl.

Alle informatie en spelregels vindt u op www.wabp.nl
advertentie