Deel dit artikel ‹ Terug

Steven Kruijswijk rijdt tussen Tour en Rio geen criteriums Daags na de Tour aast op Tom Dumoulin

Geplaatst op: maandag 11 juli 2016


BOXMEER - Steven Kruijswijk van de Nederlandse wielerploeg Lotto-Jumbo rijdt geen enkel wielercriterium tussen het einde van de Tour de France en de Olympische wegrace in Brazilië. Daags na de Tour in Boxmeer moet het derhalve maandag 25 juli zonder de Bosschenaar stellen.
De Boxmeerse wielerorganisatie stelt daarentegen alles in het werk om Tom Dumoulin aan de start te krijgen. De heroïsche winnaar van de legendarische koninginnenrit van zondag 10 juli rijdt in de aanloop naar de Olympische Spelen in totaal drie criteriums. Omdat Daags na de Tour Tourhelden aan de start wil, wordt hemel en aarde bewogen Dumoulin naar Boxmeer te halen.

Niet alleen in Boxmeer, maar ook in Surhuisterveen, Chaam, Wateringen, Heerlen, Tiel en Roosendaal, profcriteriums die eveneens in de eerste week na de Tour worden verreden, ontbreekt Steven Kruijswijk. De nummer vier van de Giro rijdt dit jaar niet mee in de Tour. “We hadden Kruijswijk graag aan de start gehad”, zegt Pierre Hermans, rondebaas van Daags na de Tour. “Hij bereidt zich op hoogte voor op de Olympische Spelen. Daar past jammer genoeg geen criterium in Nederland in.”

De wegwedstrijd in Rio is op 6 augustus. Van Nederlandse zijde nemen Kruijswijk, Wout Poels, Tom Dumoulin en Bauke Mollema deel. Poels en Dumoulin rijden tevens de Olympische tijdrit op 10 augustus.

Hermans: “De nieuwe organisatie van Daags na de Tour heeft voor de eerste keer te maken met de Olympische Spelen. In zo’n jaar kan het dus gebeuren dat vanwege de Spelen renners niet naar Boxmeer komen. Poels, Mollema en Dumoulin die nu de Tour rijden en naar de Spelen gaan willen we natuurlijk ook graag naar Boxmeer halen. Daar is nog niets over te zeggen. Natuurlijk streven we net als andere jaren ernaar, zoveel mogelijk Nederlandse Tourrenners in Boxmeer te laten rijden.”

Dat Boxmeer geliefd is bij de wielrenners blijkt wel uit het feit dat sommige profs zichzelf melden bij de organisatie. Hermans: “Een teken dat we het goed doen, dat we op de goede weg zitten.”  

Steven Kruijswijk (midden) tijdens Daags na de Tour van 2015 in gesprek met Wout Poels, de latere winnaar van de Boxmeerse profronde. Foto: Gijs Hoogland

www.daagsnadetour.nl