Deel dit artikel ‹ Terug

Première Vierdaagse Orkest op zaterdag 16 juli in Cuijk

Geplaatst op: maandag 11 juli 2016


CUIJK – Het Rooie Loper Concert van het Vierdaagse Orkest op zaterdag 16 juli in de Schouwburg Cuijk belooft een bijzondere avond te worden. Het orkest viert zijn 30-jarig bestaan en biedt een bijzonder programma. Veel muziek en zang met als muzikaal hoogstandje de uitvoering van de Ouverture 1812, het magistrale werk van de Russische componist Tsjaikovski. Het concert begint om 20.15 uur, de toegang is 15 euro.

De première van de concertreeks van het Vierdaagse Orkest was tot nu toe altijd op de zondag voor de start van de Nijmeegse Vierdaagse. Dat is nu zaterdag geworden, omdat het jubilerende orkest op zondag 17 juli op de Wedren in Nijmegen optreedt tijdens de officiële openingsfestiviteiten van de Nijmeegse Vierdaagse, die voor de honderdste keer wordt gelopen. Bijzonder, omdat het Vierdaagse Orkest nog nooit bij de openingsfeesten in Nijmegen present was.

Het Vierdaagse Orkest wordt gevormd door muzikanten uit het Land van Cuijk, het Rijk van Nijmegen en de regio oostelijk Noord-Brabant. Het repertoire dat is ingestudeerd is gevarieerd. Musical- en filmmuziek, maar ook populaire pop en Nederlandse muziek. Het klapstuk is dit jaar ongetwijfeld de Ouverture 1812, waarin Tsjaikovski op muzikale wijze de strijd van Rusland tegen de legers van Napoleon beschrijft. Een klassiek werk, waar de muzikanten van het Vierdaagse Orkest bijzonder hard aan hebben moeten werken om het onder de knie te krijgen. Het is muziek van uitzonderlijk hoog niveau, waarbij heel wat spektakel komt kijken. Bij de optredens in Cuijk en Wijchen zullen zelfs echte kanonslagen klinken en kerkklokken zullen luiden.

Het Vierdaagse Orkest 2016 treedt na de Schouwburg in Cuijk en de Wedren in Nijmegen op in Wijchen (dinsdag 19 juli Markt, 20.00 uur), op de kade in Cuijk (donderdag 21 juli, 19.30 uur), op vrijdag in het centrum van Cuijk tijdens de doortocht van de wandelaars, in het Gofferparktheater in Nijmegen (zaterdag 23 juli, 19.30 uur) en zondag 24 juli in Boxmeer (Raadhuisplein, 19.30 uur). Voor de optredens in het Goffertparktheater en in Boxmeer bedraagt de entree 5 euro.

Bij de foto:
Muzikanten uit het Land van Cuijk, die deel uitmaken van het Vierdaagse Orkest 2016. (Foto Vierdaagse Orkest) 
advertentie