Deel dit artikel ‹ Terug

De Steenakker op dreef voor het nieuwe theater seizoen 2016-2017

Geplaatst op: woensdag 29 juni 2016


Voor het derde achtereen volgende seizoen presenteert Huistheater De Steenakker in Haps een opvallende serie met bekende namen en jonge talenten op het gebied van cabaret en muziek. Informatie en tickets zie website: www.desteenakker.nl

De Steenakker is trots. Het gaat goed met de programmering en steeds meer mensen weten de weg te vinden naar het intieme huistheater. De nieuwe line-up is rijk aan speciale talenten, bekende namen en diverse stijlen. De Steenakker ziet dan ook met vertrouwen het nieuwe theaterseizoen tegemoet.

Het cabaretprogramma bestaat uit try-outs.
We starten met de bekende Brabander Rob Scheepers (17 nov.) en zijn derde nieuwjaarconference op een rij ‘2016 Uitgescheept’. Tot op heden alle succesvol en in mum van tijd uitverkocht. Wees er op tijd bij.
Cabaretière Ellen Dikker (15 dec.) komt voor de tweede maal, nu met haar nieuwe theaterprogramma ‘Buitenspel’. Met haar virtuoze typetjes en spitse humor heb je met Ellen een heerlijke avond.
De muziekserie start met de ‘langste zanger van Nederlander’ Jan Rot (25 sept.). Met ‘Jong en Veelbelovend’ keert hij zowel muzikaal als met zijn flamboyante verhalen terug naar zijn jeugd en de jaren zeventig.
De Belgische zangeres Micheline van Hautem en gitarist Erwin van Ligten (6 nov) staan bekend om hun vertolking van het Brel-repertoire. Zij bieden in hun spitsvondige nieuwe programma ‘A la carte’ het publiek keuzes uit Brel of Piaf tot Dolly Parton en van The Beatles tot The Stones. Het jonge wereldmuziek-ensemble Ti An Guis (12 febr) reist met ‘Estorias’ door muzikale landschappen van Europa, Azië en vooral Zuid-Amerika: kortom feest!
Jazz maestro en pianist Mike del Ferro brengt samen met topsopraan Claron McFadden ‘Italian Opera Meets Jazz’ (26 mrt.). Opera met het belcanto repertoire, Napolitaanse liederen en aria’s met een jazzy swing.
Een bijzondere combinatie is Tuur Florizoone op accordeon en Didier Laloy op bandoneon (30 apr.) Tegengestelden trekken elkaar aan: Vlaams en Waals, Folk en Jazz, met gevoel voor ritme, melodie, harmonie en verrassende klanken. Dit concert beloofd een hoogtepunt te worden. Vorig seizoen was Tuur Florizoone al te zien in De Steenakker met Claron McFadden.
Het seizoen wordt afgesloten door wederom een Brabander, Jan Willem Roy (7 mei). Hij gaat met zijn nieuwste album ‘Dry Goods & Groceries’ terug naar zijn roots: de Americana. Met deze stijl bouwde hij een trouwe schare fans op en album na album lovende kritieken. De muziekserie kwam tot stand mede door de adviezen van Chris Tangelder. Na afloop is er een nazit met Meet & Greet en een hapje of soep van het huis.

Alle concerten zijn op zondagmiddag 16.00 uur. De entreeprijs is € 17,50 of € 19,50 De cabaretvoorstellingen zijn op donderdagavond 20.15 uur. Entreeprijs € 15,- Kaartjes zijn inclusief een kop koffie of thee.
Nieuw is de ticket service op de website waardoor nu rechtstreeks en op ieder gewenst moment kaarten zijn te bestellen. Ook is het mogelijk om een ‘Huisvriendenpas’ aan te vragen waarmee je op alle programma’s een korting krijgt. Je kunt ook De Steenakker ondersteunen door Huis-groeter of Huis-genoot te worden. Kijk op de website of vraag naar meer informatie. 
www.desteenakker.nl