Deel dit artikel ‹ Terug

Gevarieerd muzikaal programma VierdaagseFeest Cuijk

Geplaatst op: maandag 27 juni 2016


CUIJK – Heb je zin om uit je dak te gaan bij hits uit de jaren tachtig? Wil je genieten van de prachtige klanken van de Marinierskapel der Koninklijke Marine? Of laat je je liever verrassen door de unieke show van Request Live? Van zaterdag 16 juli tot en met vrijdag 22 juli kan het allemaal tijdens VierdaagseFeest Cuijk.

Het muzikale programma van VierdaagseFeest Cuijk is ook dit jaar weer enorm gevarieerd. Voorzitter Ingrid Kloosterman van het organiserende comité vertelt. “Zaterdag trappen we traditiegetrouw af met de Primetime Classics Dance Night. Het Vierdaagse Orkest verzorgt op zondag de openingsceremonie op de Wedren in Nijmegen; daarom is het Hofmans Tapijten Rooie Loper Concert van zondag naar zaterdag verplaatst. Zaterdagavond starten zij hun concertreeks dus in de Schouwburg.”

Marinierskapel
Kloosterman neemt het programma verder door. “DJ Marcoss zorgt ervoor dat we op zondag na de LOXAM Workx VierdaagseZeskamp een feestje bouwen op de Maaskade. En voor de kinderen hebben we tijdens de XXS kinderopvang Huttenbouwmiddag natuurlijk ook geregeld dat er op het Louis Jansenplein fijne muziek is.”

Dinsdagavond verwacht Kloosterman weer een drukte van jewelste op de Maaskade. “Dan speelt de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Vorig jaar waren ze ook bij ons te gast én dat smaakte bij zowel het orkest als het publiek naar meer. In hun drukke schema – ze spelen namelijk in binnen- en buitenland – hebben ze voor VierdaagseFeest Cuijk weer een gaatje gevonden.”

Request Live
Wil je invloed hebben op de klanken die over de Maaskade schallen? Dan moet je woensdag volgens Kloosterman van de partij zijn. “ Onze sponsor Rabobank presenteert dan de vijfkoppige muziekmotor Request Live. Zoals de naam al doet vermoeden; zij spelen alle hits op verzoek. Houdt onze Facebook-pagina in de gaten, want verzoekjes kunnen - voor het feest losbarst - alvast ingediend worden. In combinatie met de vuurwerkshow van YourFX wordt dit een spectaculaire avond.”

Muziekliefhebbers zijn donderdagavond in Cuijk ook aan het juiste adres. Zo start om 18.00 uur het Pontonniersbal in het centrum. Dit wordt later op de avond voortgezet in de Schouwburg met medewerking van de Steelband Korps Mariniers. Op de Maaskade speelt daarnaast traditiegetrouw het Vierdaagse Orkest. Zij vieren dit jaar hun dertigste bestaan en brengen weer een verrassende show op de planken.

Dag van Cuijk

Vrijdag 22 juli is het tijd voor de Dag van Cuijk. De wandelaars die deelnemen aan de honderdste editie van de Nijmeegse Vierdaagse komen dan door Cuijk. In het hele centrum wordt gezorgd voor vermaak. DJ Jan zorgt voor de sfeer op de Maaskade. Met zijn muziek én woorden motiveert hij de wandelaars, zodat die laatste kilometers vanzelf gaan.”

www.vierdaagsefeestcuijk.nl