Deel dit artikel ‹ Terug

Oscar Dekker MHA verruilt zorgverzekeraar voor de GGZ Oost Brabant

Geplaatst op: vrijdag 4 december 2009


Oscar Dekker MHA zal vanaf februari 2010 in dienst treden als lid van de Raad van Bestuur van GGZ Oost Brabant. Dat heeft de Raad van Toezicht van deze Stichting voor Geestelijke GezondheidsZorg (GGZ) besloten. Hij wordt de eerstverantwoordelijke voor het financieel-economisch beleid. Hieronder vallen de aandachtsgebieden ICT, Vastgoed, externe oriëntatie en positionering. Op dit moment is de heer Dekker directeur Care bij de verzekeraarcombinatie Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT).

Vanaf februari zal interim-bestuurder drs. Frans Croonen zijn werkzaamheden bij deze GGZ-instelling staken. De Raad van Bestuur bestaat dan uit mevrouw. dr. Ronnie van Diemen-Steenvoorde, voorzitter en de heer Oscar Dekker, MHA,lid.

Levensbeschrijving Oscar Dekker
Oscar Dekker (*1969) heeft ruime ervaring in de (inter)nationale gezondheidszorg.

Na zijn opleiding tot fysiotherapeut volgde hij midden jaren negentig opleidingen in de Verenigde Staten. Terug in Nederland behaalde hij in 2007 de titel van Master of Health Administration.
Werkervaring in de gezondheidszorg deed Dekker op in de Verenigde Staten. In Nederland was hij daarna enkele jaren werkzaam als operationeel directeur bij een ICT-bedrijf.

Zijn meest recente werkervaring deed hij op bij de verzekeraarcombinatie UVIT als directeur Care.