Deel dit artikel ‹ Terug

Cuijk pakt uit tijdens honderdste Vierdaagse

Geplaatst op: maandag 20 juni 2016


CUIJK – Cuijk pakt uit tijdens de honderdste editie van de Nijmeegse Vierdaagse. In de week voor de traditionele Dag van Cuijk – die ditmaal op vrijdag 22 juli zal plaatsvinden – presenteert VierdaagseFeest Cuijk een uitgebreid programma mét daarin een aantal verrassende elementen.

Voorzitter Ingrid Kloosterman van het organiserende comité blikt alvast vooruit. “Het Pontonniersbal is al jarenlang vaste prik op donderdagavond na de proefsluiting. In het kader van de honderdste Vierdaagse zijn verschillende bands vastgelegd, zodat het in de Grotestraat en Maasstraat een festijn wordt zoals we dat uit de beginjaren nog kennen. Na de opvoering van het Pontonnierslied zet het feest zich voort in Schouwburg Cuijk waar de Steelband van de Korps Mariniers het publiek zal vermaken.”

“Wie van dit genre houdt, dient ook dinsdagavond 19 juli vrij te houden. Dan komt de Marinierskapel der Koninklijke Marine weer naar Cuijk. Na het grote succese van vorig jaar kijken de 53 professionele muzikanten alweer uit naar het concert op de Maaskade”, aldus Kloosterman.

105 Geniecompagnie
De bekende pontonbrug wordt voor de honderdste editie gepimpt. Op weg naar de finish lopen de wandelaars aan de Cuijkse kant onder een zogeheten baileyboog; een ruim vijf meter hoge en vijftien meter brede stalen constructie. Aan de kant van Mook steekt deze maar liefst twaalf meter boven het Maaswater uit.

Maar de 105 Geniecompagnie waterbouw heeft nog meer in petto in Cuijk, weet Kloosterman. “Ze organiseren een tentoonstelling met diverse voertuigen en apparatuur op de kade. Vanaf woensdag zijn er al oude patrouille vaartuigen van de brandweer, politie en Rijkswaterstaat in de haven te bewonderen.”

Uitgebreid programma
Vertrouwde elementen, zoals de Classics Dance Night op zaterdag, zeskamp op zondag, huttenbouwmiddag op maandag, optreden van Request Live en vuurwerkshow op woensdag en het kadeconcert van het Vierdaagse Orkest op donderdag, ontbreken natuurlijk ook niet. “Inschrijven voor de VierdaagseZeskamp kan nog steeds via www.vierdaagsefeestcuijk.nl”, voegt Kloosterman daar snel aan toe.

De Cuijkse horeca pakt daarnaast uit het een divers muziekprogramma op het Maasplein. Maar ook van het organiserende comité van het VierdaagseFeest Cuijk kunnen we nog wat verwachten. “We doen er alles aan om de aankomende tijd nog een aantal verrassingen te presenteren”, besluit Kloosterman.
advertentie