Deel dit artikel ‹ Terug

Kwartnoot.nl organiseert voor de derde keer muziekexamens

Geplaatst op: dinsdag 14 juni 2016


Na twee succesvolle jaren organiseert kwartnoot.nl op 18 juni voor de derde keer de hafa praktijkexamens die elk jaar plaatsvinden in de Weijer te Boxmeer.

Kwartnoot.nl is een organisatie die bestaat uit vier gedreven muziekdocenten met een conservatoriumopleiding. De docenten Colette Ermers (klarinet), Luc Jansen (saxofoon), Stephan Moors (hoorn en klein-koper) en Josien van Wegberg (saxofoon), verzorgen professioneel muziekonderwijs en verzorgen theorie en praktijkexamens. Hierdoor is het mogelijk dat leerlingen van muziekverenigingen in hun eigen regio (Land van Cuijk en de kop van Noord-Limburg) examen kunnen doen.

De meeste verenigingen hebben hun weg inmiddels gevonden naar kwartnoot.nl. Ruim 80 leerlingen hebben dit jaar hun theorie-examen behaald na het volgen van de theorielessen bij kwartnoot.nl. 77 leerlingen spelend bij 14 verschillende verenigingen gaan op 18 juni hun praktijkexamen doen. Ruim 14 docenten ( vooral zelfstandigen) zijn verantwoordelijk voor een gedegen voorbereiding voor de praktijkexamens van de leerlingen.

De theorielessen zijn ontworpen en worden verzorgd door de docenten van kwartnoot.nl. Kindvriendelijkheid en praktijkgericht bezig zijn, zijn de belangrijkste pijlers van kwartnoot.nl. Tijdens de examens heerst er een ontspannen sfeer waarbij kwaliteit voorop staat. Om dit te kunnen waarborgen is er elk jaar een extern commissielid aanwezig. Het eerste jaar mochten we John Gubbels (afdelingshoofd muziek van kunstencentrum Venlo) ontmoeten, vorig jaar had de organisatie Dick Bolt (trombonist Gelders orkest) weten te strikken en dit jaar zal Jacq Sanders (trompettist Gelders Orkest) aanwezig zijn.

De samenwerking met de verenigingen is voor kwartnoot.nl belangrijk. Contactpersonen van de diverse verenigingen mogen de praktijkexamens bijwonen en op het diploma prijkt naast het logo van kwartnoot.nl het logo van de vereniging waar de leerling lid van is. Goede samenwerking tussen leerling, vereniging en kwartnoot.nl, maakt het mogelijk de hafa examens te waarborgen. De kinderen verlaten het examenlokaal vaak met een lach op hun  gezicht, en de lach is de vriendelijkste muziek ter wereld. 

Kwartnoot.nl