Deel dit artikel ‹ Terug

Internationaal Kever Weekend in Wanroij

Geplaatst op: dinsdag 14 juni 2016


17, 18, 19 juni 2016 
De Bergen Wanroij

De 32e editie van het Internationaal Kever Weekend staat weer voor de deur!
Vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni 2016 op De Bergen in Wanroij!

Het 32e Internationaal Kever Weekend en voor de 4e keer in Wanroij. Het weekend der weekenden voor de liefhebber van klassieke Volkswagens. Een evenement met 3 dagen feest, maar zeker ook geschikt voor een heerlijk dagje uit voor het gehele gezin. Niet alleen de volwassenen beleven een te gek weekend in Wanroij, ook aan de kinderen is in ruime mate gedacht. 

De 3 zuilen waarop het IKW Wanroij is gebouwd zijn de VW markt, camping en de activiteiten. Vanaf vrijdagmiddag hoor je in Wanroij drie dagen lang het vertrouwde geronk van de Klassieke VW motoren. Vanaf 13:00 uur is de camping geopend. Het arriveren van de campinggasten is al een spektakel op zich. ’s Avonds kun je een dansje wagen bij de Beach Party, of gewoon iets drinken en bijkletsen met gelijkgestemden. 

Zaterdag en zondag is er een uitgebreid programma met voor elk wat wils. De professionele markt met meer dan 200 stands. Handelaren vanuit geheel Europa bieden hier hun onderdelen aan. VW onderdelen natuurlijk, maar ook literatuur, t-shirts en andere hebbedingetjes. Naast de onderdelenmarkt van professionele handelaren is er ook apart ingericht terrein waar particuliere Keverliefhebbers een kleine hoeveelheid onderdelen verkopen. En dan hebben we ook nog de kofferklepverkoop, vanuit de kofferklep van een klassieke VW worden onderdelen te koop aangeboden.

Naast de markt zijn er nog tal van activiteiten die zorgen voor sfeer, vermaak en sensatie! Op zaterdag is er voor de liefhebbers van Klassiekers van 40 jaar geleden een heuse Vintage Show. Volledige originele klassiekers en klassiekers met een persoonlijke touch presenteren zich op de “showground”. 

De zaterdag & zondag van het IKW staan onder andere in het teken van Show & Shine. Iedereen kan hieraan mee doen met zijn of haar luchtgekoelde auto. Een deskundige jury en ook jij als bezoeker beoordeelt de auto’s en stelt een Top 20 samen en beoordeelt welke auto de “Best of Show” is. Houd je van meer spektakel dan kun je terecht bij de Buggybak of de Sprint. Op het terrein komt de plek waar, iedereen die niet bang is voor een beetje modder en zand, kan genieten van een modderbad. Zelf met je Buggy de blubber de baas worden of kijken, de buggybak is the place to be!

Maar misschien wel het meest spectaculaire onderdeel zijn de professionele sprintwedstrijden. Afgelopen jaar is er een nieuw aangelegde baan speciaal voor de sprint gerealiseerd wat een fantastische kick geeft om mee te doen. Werkelijk de snelste VW’s van Europa gaan hier starten. En kijken dat kan vanaf de tribunes, een perfect zich op de sprint.

Niet alleen de volwassenen beleven een te gek weekend in Wanroij ook aan de kinderen is in ruime mate gedacht. Op de terreinen zijn grote speeltuinen aanwezig, waar kinderen onder begeleiding, hun vertier kunnen zoeken.

Heb je de smaak van het Internationaal Kever Weekend eenmaal te pakken, dan ben je verkocht. Velen verwonderen zich over de gemoedelijke sfeer die er tijdens deze drie IKW dagen heerst.

Zorg dat je erbij bent op 17, 18 en 19 juni en ervaar het zelf!


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Organisatie IKW Wanroij
Walter Smits
Tel. 06 -53 40 22 83 
Bianca Swinkels
Tel. 06 - 10 57 44 88

Voor meer informatie bekijk onze website: www.ikwwanroij.nl