Deel dit artikel ‹ Terug

5x goud voor Boxmeerse Cheerleaders!

Geplaatst op: dinsdag 14 juni 2016


BOXMEER/ZWOLLE – Opnieuw hebben de cheerleaders van Partisans Athletics beslag gelegd op de Nederlandse titel. Maar liefst 5 teams mogen zij zich Nederlands Kampioen Cheerleading 2016 noemen. Deze resultaten betekenen ook dat team Partisans Athletics wordt afgevaardigd naar het WK Cheerleading 2017 in Disney World Orlando-Florida-USA.

Op zondag 12 juni kwamen zo’n 40 jongens en meiden in actie voor de Boxmeerse vereniging Partisans Athletics. De cheerleaders komen uit de wijde omgeving. Van Baarlo tot Nijmegen en van Oploo tot Siebengewald, allemaal komen ze een of twee keer in de week naar Boxmeer om te trainen. Dat harde werk heeft opnieuw zijn vruchten afgeworpen.

Namens Partisans Athletics traden vijf teams op. In de categorie peewees (5 t/m 11 jaar) stond de meisjes van Little Athletics op de mat. Zij behaalden 48 punten. In de categorie junioren (12 tot 16 jaar) werd Boxmeer door twee teams vertegenwoordigd, namelijk eenmaal in de all-girl klasse (alleen meiden) en eenmaal in de co-ed klasse (met jongens én meisjes). Athletics Elite (junior all-girl) behaalde 57,5 punten. Athletics Revolution (junior co-ed) stond voor de eerste keer in de finale van het NK en haalde al direct 57,5 punten binnen. In de categorie senioren wist co-ed team Partisans Athletics 58,25 punten binnen te slepen. Tenslotte, in de categorie partnerstunt, lieten Rob & Mayke zien waarom zij al jaren Nederlands Kampioen zijn. Zij behaalden 68,75 punten.

Coaches en bestuur zijn apetrots op de sporters. “Alle atleten hebben zich van hun beste kant laten zien. We hebben weer laten zien dat wij in Boxmeer heel veel talent hebben rondlopen zoals Rob Tonnaer!”

Wie dacht dat de cheerleaders nu een welverdiende vakantie konden nemen, heeft het bij het verkeerde eind. De junioren en senioren mogelijk Nederland namelijk vertegenwoordigen op het EK Cheerleading in Wenen. Dat is al op 2 en 3 juli a.s., dus de jongens en meiden moeten de komende weken weer hard aan de slag om zich daar op voor te bereiden.

Nieuwsgierig geworden naar de kunsten van deze kersverse Nederlands kampioenen uit Boxmeer? Op 18 juni organiseert Partisans Athletics een showcase: een avond waarop alle teams hun routines laten zien. Toegang is gratis. U bent van harte welkom in sporthal ’t Hoogkoor, Koorstraat 1 te Boxmeer. De show begint om 19.30 uur. 

Fotograaf: John Weerepas