Deel dit artikel ‹ Terug

Doe-Boerderij An 't Hoag wint Plattelandsward Land van Cuijk 2016!

Geplaatst op: dinsdag 31 mei 2016


Het beste, leukste en meest gastvrije bedrijf tijdens het Plattelandsrondje.

Op 21 en 22 mei heeft de zevende editie plaatsgevonden van Ons Plattelandsrondje. Maar liefst 47 plattelandsbedrijven in het Land van Cuijk openden hun deuren en organiseerden leuke activiteiten voor bezoekers. Het Verrassende PlatteLand van Cuijk, die Ons Plattelandsrondje jaarlijks organiseert, heeft een plattelandsprijs gekoppeld aan Ons Plattelandsrondje; een stimuleringsprijs voor het bedrijf dat de beste, leukste en meest gevarieerde activiteit tijdens OnsPlattelandsRondje organiseerde. Een prijs die bedoeld is om de leden te motiveren en prikkelen om kwaliteit neer te zetten tijdens het inmiddels befaamde 3e meiweekend.

Undercover Teams
Alle bedrijven bezocht en beoordeeld door ‘under cover’ juryleden. De juryleden waren onder de indruk van de gastvrijheid die zij hebben mogen ervaren op de bedrijven. De activiteiten zijn beoordeeld op basis van criteria, die ook vooraf bij de deelnemende bedrijven bekend zijn gemaakt. Zaken waarop door de undercoverteams werd gelet waren bijv.: de ontvangst, de presentatie van het bedrijf, het palet van aangeboden activiteiten, de begeleiding tijdens de activiteit en de promotie die het bedrijf heeft gedaan voorafgaand aan het evenement en tijdens de uitvoering.

Alle juryleden mochten bedrijven nomineren, de genomineerde bedrijven zijn (in willekeurige volgorde):
Tuinbouwbedrijf Verdaasdonk in Sint Anthonis
Sprong Vooruit Rijkevoort
Bij Ceulemans-Groepsaccommodaties en Zeilen Beers
Koken en eten met Ferry & Elly Mill
Doe-Boerderij An ’t Hoag Rijkevoort-de Walsert
Rongen Aktief Sint Anthonis
De Passand Beugen
Combinatie: Het Wisbroek - Vermeulen Melkvee en Educatie - Huistheater De Steenakker (Haps/Sint Hubert)
Gagelhoeve Mill
Spring in het Veld Sambeek
Na juryberaad is de winnaar gekozen, Doe-Boerderij An ’t Hoag mag zich de winnaar van de plattelandsaward 2016 noemen.

Juryrapport
Doe-Boerderij An ’t Hoag heeft de 1e prijs gewonnen. Het bedrijf omvat een mini-camping en kleinschalige boerderij, waar naast agrarische productie, zorg en begeleiding geboden wordt aan mensen met een zorgvraag. Tijdens het Plattelandsrondje bood het bedrijf een zeer gastvrij onthaal met veel oog voor hun bezoekers. Er was een route uitgezet over het bedrijf langs onder meer de plantenkwekerij, de werkplaats en de minicamping. In de werkplaats konden kinderen aan de slag met vogelhuisjes en – verschrikkers. Jury: “Er was vanuit het personeel/begeleiding heel veel tijd en aandacht (!) voor de bezoekers. Leuk dat er ook zorgboeren aanwezig waren, waardoor de bezoeker een goed beeld krijgt van het bedrijf. Patricia en Mart zijn erg gepassioneerd in wat ze doen en dat stralen ze uit, daarvoor onze complimenten. Het bedrijf is een visitekaartje namens het Verrassende PlatteLand van Cuijk met betrekking tot plattelandsbeleving en gastvrijheid.”

Oorkonde
Op dinsdag 31 mei ontving de familie Albers-Verschuren uit handen van het bestuur, in de persoon van voorzitter Carel van Genugten en communicatiecoördinator Sandra Reusen, de prijs: de felbegeerde oorkonde, een bos bloemen en gratis promotie.

Meer weten over deze bijzondere locatie? www.ant-hoag.nl