Deel dit artikel ‹ Terug

Raamvallei Duomarathon lanceert eigen lied

Geplaatst op: maandag 30 mei 2016


Op 27 mei om 19.30 uur is bij de Lokale Omroep Mill het Raamvallei Duomarathon-lied gelanceerd, met als titel ‘Duorun’. En daarmee is het ‘lijflied’ van het sportief-culturele evenement De Raamvallei Duomarathon geboren.

Goed gevoel
Het lied dient een associatie met het evenement en de regio te gaan bewerkstelligen en zal deelnemers een goed gevoel geven. Zo zal het lied tijdens de marathon op meerdere plekken, waaronder de start, live ten gehore worden gebracht. Het deuntje werkt aanstekelijk en de tekst van het refrein zing je zo mee: “Ja, samen zij aan zij, ja, door de Raamvallei, ja, het is een marathon, de Duorun-run, de duorun”. Het lied is gemaakt door de formatie Ronald Peters, Frans Heijs en Marcel Peters met zangeres Esther Croez en producer Johan de Groot van Resound. Zij noemen zich samen: “Esther Croez & the ragged roosters”.

Kippenvelmoment
Esther was vorig jaar deelnemer aan de Raamvallei Duomarathon. Zij leerde het muziektrio kennen, toen zij kwam aanrennen bij pauzeplaats de Nieuwenhof, de drie mannen hoorde spelen en spontaan ging meezingen. Wat er toen gebeurde was heel bijzonder en bezorgden zij de toehoorders een kippenvelmoment. Het filmpje op facebook leverde enorm veel reacties op. Op uitnodiging van de Millse burgemeester Antoine Walraven, zongen zij opnieuw tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. En daar ontstond het idee om samen een lied te schrijven en zingen over de Raamvallei Duomarathon, daar waar het allemaal mee begon. Benieuwd naar het resultaat? Luister en huiver via: www.raamvalleiduomarathon.nl of https://youtu.be/j-0nOJwclLg.

Meer informatie over de Raamvallei Duomarathon: www.raamvalleiduomarathon.nl.
Er zijn nog duotickets beschikbaar. Dit project is mogelijk gemaakt door: Stichting Ontdek Mill | Stichting Activiteiten Mill | Het Verrassende PlatteLand van Cuijk | en diverse sponsoren.

Foto: “Esther Croez & the ragged roosters”.
Fotografie: TienvanTienen