Deel dit artikel ‹ Terug

Millse Pulling zaterdag 4 en zondag 5 juni 2016 – Freeb en BZB in feesttent

Geplaatst op: maandag 30 mei 2016


“Bij de pulling gaat het om het vinden van de balans tussen de tractor en het gewicht”

Komend weekend is het aan de van den Bogaardweg in Mill weer tijd voor het Millse Pullingweekend. Zowel zaterdag als zondag zijn er veel ronkende tractoren te horen en zien, is er entertainment voor kinderen en kan er zaterdagavond volop gefeest worden tijdens de optredens van Freeb en de Band Zonder Banaan. Tickets zijn online te reserveren via www.millsepulling.nl

Maarten Robben uit Haps is een van de organisatoren van dit pullingweekend. “Ik zit nu een jaar of 10 in het bestuur,” vertelt Maarten. “Tot ik in het bestuur kwam heb ik zelf ook enkele malen meegedaan. Het is mooi om met anderen een sportieve strijd aan te gaan tijdens deze pulling.” Maarten vertelt dat het de kunst is om de tractor goed aan te voelen. “Bij de standaard tractoren kun je niets veranderen qua kracht aan de motor. Bij de pulling gaat het om het vinden van de balans tussen de tractor en het gewicht. Je kunt wat spelen met de bandenspanning, wat minder lucht erin maakt de grip wat beter, maar het moet ook weer niet te zacht zijn, want dan kun je ze stuk rijden.” Verder gaat het om het aanvoelen van de tractor en het te trekken gewicht. “Je moet er wat ervaring in opbouwen, de ene heeft een beter gevoel met de tractor als de ander, dat verschil zie je bij de wedstrijden dan ook wel.”

Programma zaterdag 4 juni:
De eerste Tractor en Truck Pulling wedstrijden starten op het evenemententerrein in Mill zaterdag 4 juni om 18.00 uur. Hiervoor kost een toegangskaartje 5,00 euro. Om 21.00 uur gaat er vervolgens in de grote tent een feest van start met Freeb in het voorprogramma en daarna BZB. Tickets hiervoor kosten in de voorverkoop 13,50 euro en aan de kassa (mits niet uitverkocht) 17,50 euro.

Programma zondag 5 juni:
De zondag is een echte Familiedag met een Tractor Pulling en veel vermaak voor kinderen. Dit alles van 10.00 uur tot 18.00 uur. Aan de start van de pulling de ronkende motoren van de boeren-klasse, sport-klasse en specials. Voor de kinderen is er uiteraard ook volop vermaak zoals diverse springkussens en meer vermaak voor alle leeftijden.
Een ticket voor de zondag kost 5,00 euro en kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen.

Tickets zijn via www.millsepulling.nl te koop. Hier is ook de actuele informatie te vinden rond dit weekend vol ronkende tractoren en een super feestavond. 
advertentie