Deel dit artikel ‹ Terug

Jong talent speelt klassiek muziek in het Kunstkerkje in Velp

Geplaatst op: dinsdag 24 mei 2016


Zondagmiddag 12 juni – Jong talent speelt klassiek muziek in het Kunstkerkje in Velp
Het Berlage Saxophone Quartet

Op zondagmiddag 12 juni aanstaande speelt het Berlage Saxophone Quartet een gevarieerd programma klassieke muziek in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB).

Het concert begint om 14.30 uur. Kaarten à € 12,50 kunt u reserveren tot zaterdagavond 11 juni 24.00 uur via de site www.kunstinhetkerkje.nl.
Jong talent

In het Berlage Blok, een studentenwoning van het Conservatorium van Amsterdam, werd in september 2008 door vier bevlogen saxofonisten het Berlage Saxophone Quartet opgericht. Ze werden gecoacht door hun docent Arno Bornkamp, leden van het Alban Berg Kwartet en het Koninklijk Concertgebouworkest.

De jury van het Dutch Classical Talent Festival roemde het kwartet om zijn ‘muzikale speelplezier, natuurlijke flair, loepzuivere en ambachtelijke spel, waarin ze zoeken naar het uiterste’. Het Berlage Saxophone Quartet toont graag zijn veelzijdigheid aan een breed publiek met eigen arrangementen en werken uit verschillende eeuwen en stijlen.

De vier musici sleepten al snel meerdere prijzen in de wacht, zoals de eerste prijs bij het Selmer Saxofoonkwartettenconcours, bij het Storioni Festival Concours en bij het Onwings! Presentatieconcours. In 2011 werden ze laureaat bij de Deutsche Musik- wettbewerb in Berlijn, dat resulteerde in meer dan dertig concerten in Duitsland in de serie ‘Konzerte junger Künstler’. In 2013 werd het kwartet de winnaar van de Dutch Classical Talent Award. In december nog viel hen de Kersjesprijs 2015 ten deel. Vanwege hun uitzonderlijke kwaliteiten op het gebied van kamermuziek.
Frank van Dorst, programmamaker van het Kunstkerkje, werd direct enthousiast toen hij dit kwartet hoorde op het festival ‘Muziek op de Dommel’ in Eindhoven vorig jaar.

Mede door de keuze van de ingetogen werken zal dit zeer mooi klinken in het kerkje.
Met hun afwisselende programma’s (Sovjet Sax, Koekjes van eigen deeg, Stabat Mater, de Grote Vier ….) waren ze de afgelopen jaren te horen in zalen als het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw aan ‘t IJ, Vredenburg Utrecht en op het Grachtenfestival, Holland Festival en Festival Classique Den Haag en zijn ze een graag geziene gast op Radio 4 en de Concertzender. Daarnaast speelde het Berlage Saxophone Quartet concerten in Frankrijk, Spanje, Italie en Duitsland. En nu dus in het Kunstkerkje in Velp!

Voor meer informatie over het concert- en expositieprogramma van stichting Kunst in het Kerkje, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl.