Deel dit artikel ‹ Terug

Verkoop kaarten wijnproeverij voor Het Vergeten Kind komt op stoom

Geplaatst op: maandag 23 mei 2016


Land van Cuijk, 21 mei 2016 – De kaartverkoop voor de 2de editie van de culinaire wijnproeverij van Lions Land van Cuijk en Overmaze komt op stoom. Inmiddels is ongeveer de helft van alle kaarten verkocht. Het evenement vindt plaats op vrijdagavond 3 juni vindt in Hotel Cuijk en de opbrengst zal voor een deel ten goede komen aan stichting Het Vergeten Kind.

De organisatie belooft de gasten een bijzondere avond in Franse sferen waar wijn wordt geproefd van Chateau de L’Horte uit de Languedoc in Zuid Frankrijk. Ook zullen de Lions de gasten verrassen met op de wijn afgestemde kleine hapjes. De avond krijgt extra cachet door diverse optredens, waaronder van de chansonnier Peter Derksen, voormalig finalist van het Concours de la Chanson van de Alliance Française. Ook zullen er nog diverse items worden geveild, waaronder een verblijf in een van de vakantiehuizen op het chateau. Het belooft een gezellige avond te worden waarbij niemand zich een moment zal vervelen en de kosten bedragen € 40,- per persoon.

Inmiddels zijn er in samenwerking met wijnboer en kenner Paul den Toom van het chateau negen wijnen geselecteerd die deze avond worden geproefd (3 witte, 1 rosé en 5 rode wijnen). De wijnen zijn diezelfde avond te koop vanaf € 6.95 per fles. Eén van de geselecteerde proefwijnen (Chateau de L’Horte Réserve Spéciale) heeft recent in de Volkskrant nog een 9 ontvangen voor haar prijs/kwaliteitverhouding.

De opbrengst van deze avond is bestemd voor het goede doel. Dit keer is er speciale aandacht voor Stichting Het Vergeten Kind, voorheen de Guusje Nederhorst Foundation. Helaas verblijven er in Nederland jaarlijks ruim 33.000 kinderen in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgeroepen op een plek met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. De Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor deze kinderen. Ook zal een deel van de opbrengst worden gedoneerd aan andere goede doelen in de regio Land Van Cuijk en Noord-Limburg.

Het komende jaar zullen alle Lionsclubs van Nederland, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Lions International, proberen om samen 375 duizend euro in te zamelen voor deze ‘vergeten kinderen’. De Lions zetten zich in voor zes mooie speellocaties, tovertuinen, etc. om het welzijn van deze kinderen te verbeteren. De zes locaties worden verdeeld over Nederland. Welke locatie het bij ons in de buurt gaat worden, wordt in 2017 in samenspraak met de Stichting Het Vergeten Kind bepaald.

Voor meer informatie, ga naar www.lions.nl/wijn. Aanmelden kan per email: land.van.cuijk.overmaze@lions.nl