Deel dit artikel ‹ Terug

Afvalscheiden loont: Land van Cuijk en Boekel zijn toppers!

Geplaatst op: dinsdag 10 mei 2016


Uit landelijk onderzoek en op basis van cijfers uit 2014 blijkt dat Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel tot de top van Nederland behoort. In 2014 is per inwoner gemiddeld slechts 70 kilogram restafval per inwoner ingezameld. Als inwoner van het Land van Cuijk en Boekel bent u degene dit dit doet en dus verdient u deze waardering en complimenten! Wezenlijke factoren voor de succesvolle afvalscheiding zijn met name, het gebruik van de blauwe tariefzak gecombineerd met de mogelijkheden voor het gratis aanbieden van recyclebaar afval, zoals groente-, fruit- & tuinafval en plastic, blik en drankkartons.

Complimenten!
VANG (Huishoudelijk Afval Van Afval Naar Grondstof) complimenteerde onlangs de deelnemende gemeenten en moedigt hen natuurlijk aan om deze doeltreffende en enthousiaste aanpak voor het inzamelen van huishoudelijk afval door te zetten. De landelijke doelstelling is om in 2020 100 kilogram restafval per inwoner per jaar over te houden. Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel haalt dit doel sinds jaren al ruimschoots! Hiermee dienen de gemeenten van het Land van Cuijk en Boekel als voorbeeld voor andere gemeenten. En dat allemaal doordat u zo goed uw afval scheidt!

Toekomst
Het doel is om in de toekomst steeds verder te gaan in het scheiden van afval. Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel heeft de ambitie om in 2021 nog maar zo’n 20 kilogram restafval per inwoner over te houden en in 2030 zelfs helemaal afvalloos te zijn! Hierdoor heeft u nog minder tariefzakken nodig. Samen zorgen we er dan voor dat waardevolle grondstoffen niet verbrand worden, maar juist hergebruikt worden in nieuwe producten. Blijft u meehelpen om deze ambitie waar te maken?!

Meer lezen?
Wilt u graag meer lezen? Dat kan onder andere via http://www.vang-hha.nl/nieuws-achtergronden/2016/hoe-scoort-u/.