Deel dit artikel ‹ Terug

Oploo heeft een openluchttheater!

Geplaatst op: maandag 9 mei 2016


“De Speultuin”

September vorig jaar ging de eerste schop de grond in.
Als je nu door het avonturenpark van de stichting Graancirkel loopt zie je een prachtig openluchttheater.
De afgelopen maanden is er door de vrijwilligers van de graancirkel ontzettend hard gewerkt. Veel vrijwilligers hebben letterlijk hun steen(tje) bijgedragen.

Het theater is gebouwd met rotsblokken die zijn overgekomen uit de Belgische Ardennen. Het was een hele toer om van de grillige gevormde rotsblokken een tribune te bouwen.
Met hulp van vele enthousiaste vrijwilligers, mag het resultaat er zijn!
Om comfortabeler op de tribune te kunnen zitten, zijn er vrolijke kussens gemaakt die met kaf van spelt gevuld zijn, het oergraan dat door Stichting Graancirkel gepromoot wordt.

Een van de doelen van het avonturenpark was ook een heerlijke speelplek voor kinderen te realiseren, om er te kunnen spelen met natuurlijke materialen zoals hooi, takken, stenen, zand en water. Geen moderne speeltoestellen maar gestapelde rotsblokken uit de Ardennen.

Jos Verbeeten ontving tijdens het afscheid als Burgemeester van de gemeente Sint Anthonis een financiële bijdrage om zijn droom, een openluchttheater te realiseren.

Op 22 mei aanstaande nemen we het openluchttheater voor het eerst in gebruik.
Muziekverenigingen Excelsior uit Oploo en Sint Cecilia uit Sint Anthonis verzorgen een muzikaal optreden, een cadeau wat Jos Verbeeten tijdens zijn afscheid in ontvangst heeft mogen nemen.
Maar u kunt ook genieten van een preview van Zondagsgasten, het cultureel evenement dat op 29 mei in de kern van Oploo plaats vindt, en we verrassen u met Indy Wheels, een sing-a-song writer uit Boxmeer.
Last but not least zijn we zeer vereerd met het bezoek van Mark van de Veerdonk aan ons openluchttheater, Mark zal ons eerste publiek trakteren op een flinke dosis humor.
Tevens zal het houten bord waarin de naam van het openluchttheater is gebeiteld onthuld worden. Kortom voor elk wat wils en de moeite waard om naar “De Speultuin” te komen.

Wanneer: 22 mei 2016
Tijdstip: Vanaf 14:00 uur tot 16.30 uur kunt u komen genieten van een show vol muziek en humor.
Het theater is vanaf 13.30 uur geopend.

Advies: Kom met de fiets, indien je met de auto komt, parkeer dan in het centrum van Oploo en maak een kleine wandeling naar het avonturenpark (tussen Blauwstraat en Pelmolen). Voor een plek op de tribune vragen wij een bijdrage van € 1,- , maar vol is vol!