Deel dit artikel ‹ Terug

Langenboms Buuten

Geplaatst op: vrijdag 6 mei 2016


Na vijf drukbezochte edities vindt op Eerste Pinksterdag zondag 15 mei 2016 Langenboms Buuten plaats op het terrein van De Hinde, gelegen aan de Rogstraat 17 te Langenboom.

Buitenmarkt
Op deze bijzondere buitenmarkt presenteren hobbyisten, organisaties en ondernemers zich. Op het terrein van De Hinde worden langs een verharde route marktkramen ingericht. U vindt er cadeau’s, lekkernijen, kaarten, tassen, honing, handwerken en creatieve knutsels.

Live optredens
Gedurende de dag verzorgen diverse muzikanten live optredens. Zo verzorgen leerlingen van de Muziekschool Music Fun een leuk optreden. Door het jaar heen geeft Music Fun haar leerlingen verschillende keren de kans om podiumervaring op te doen. Dit jaar treden ze voor het eerst op en wel op Langenboms Buuten. De leerlingen die hier gaan spelen zijn al wat gevorderd en zullen songs laten horen die het publiek bekend in de oren zal klinken. Ze treden individueel op met gitaar, drums en zang, maar ook de muziekschoolband Guess Whatt zal een set spelen.
De bekende voormalige Langenboomse rockformatie ‘Warning’ zal ook het het podium beklimmen. Het trio bekend onder de naam Ex-Warning, bestaande uit gitarist Peter Kuppen, percussionist Jo Kuppen, basist Leo Janssen en zanger/gitarist Henk Nederkoorn spelen akoestische nummers. Hits van Triggerfinger, Elvis Presley, Racoon, Bruce Springsteen, Van Dik Hout, Joe Cocker en Moody Blues staan op hun repertoire.
Hartstocht, flow, passie en fun, bepalen voor Dutch Roses het karakter van hun sound. Want muziek maken is voor de vijf bandleden nog zoveel veel meer dan alleen een nummer goed spelen. Alle heren zingen, maar Mari van den Bogaard zorgt voor het gitaarspel en bespeelt de mondharp, Alwin Geenen speelt gitaar, Paul Kruger de basgitaar en Frans Geenen slaat op de drums. De heren brengen vaak verrassende nummers met vierstemmige zang. Dubbele gitaarsolo`s ondersteund met een goede bas en eigenzinnige drums. U kunt pop, rock & roll en Blues verwachten.

Ballonnenclown
Uiteraard zullen de kinderen zich niet vervelen op het mooi aangelegde en afgesloten park. Ze kunnen naar hartenlust skelteren, bij de ballonnenclown een bijzonder creatie laten blazen en springen op het luchtkussen. Iedereen kan heerlijk genieten van de Brabantse gezelligheid onder het genot van een hapje en een drankje op het zonnige terras. Zo wordt ook deze editie van Langenboms Buuten een gezellige middag/avond uit voor het hele gezin.

Langenboms Buuten vindt plaats op Eerste Pinksterdag zondag 15 mei van 10.00 tot 18.00 uur. De entree en het parkeren zijn gratis. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.langenbomsbuuten.nl of de speciale Facebookpagina bezoeken.