Deel dit artikel ‹ Terug

Slow Bike Races in Steenstraat

Geplaatst op: maandag 25 april 2016


Op Koopzondag-Hemelvaartsdag 5 mei
Toerclub Boxmeer en Stichting Toerisme & Recreatie organiseren donderdagmiddag Hemelvaart (5 mei 2016) ‘Slow Bike - wedstrijden’ in de Steenstraat. Dit ter hoogte van de Groene Poort van de poort van de Kloostertuin waar die dag de Toeristische Hemelvaartsmarkt van de STeR wordt gehouden. Medewerking bij dit “Slowbiking’ van Kocken Tweewielers, Sportcafé Pub Esser, Jansen&Jansen Herenmode, en Health & Wellness Centrum. De tijd van het evenement: vanaf 13.30 uur. Alle zaken zijn open, het is immers Koopzondag in Boxmeer.

‘Slow Bike trials’ in Steenstraat Zuid!
Het gaat erom wie het langzaamst naar de finish kan fietsen. De vorm is een open competitie van mannen én vrouwen! Parcours is in de Steenstraat ter hoogte van de toegangspoort van de Toeristische Hemelvaartsmarkt in de Karmelietentuin. Na verschillende voorrondes zal omstreeks 16.30u de grote finale worden verreden dan wel “afgeremd”. Te winnen zijn dinerbonnen bij ‘de Vriendschap’ en andere interessante prijzen zoals “Gezichtsbehandeling op maat” t.w. e. 45,- bij Health & Wellness Centrum.

Fietsen van Kocken Tweewielers
Deelname is helemaal gratis. Inschrijven kan via tbisseling@hotmail.com . Ook ‘last minute’ aanmelders zijn welkom, maar let op: vol = vol. De MTB wedstrijdfietsen worden beschikbaar gesteld door Kocken Tweewielers.
Meer informatie? Bel naar Theo Bisseling van Toerclub Boxmeer 06 29052857 of mail naar tbisseling@hotmail.com

Surplace
Slowbiking is een ludiek event rondom de fiets met nadruk op het afremmen. Alle deelnemers worden uitgenodigd zo langzaam mogelijk te rijden. Zonder de voeten aan de grond te brengen of de lijnen te raken. De fietsers worden uitgedaagd om zo mogelijk ‘surplace’ te perfectioneren. Je hoeft niet altijd de eerste te zijn om te winnen!

Huldiging in Pub Esser
Wie is de langzaamste fietser ofwel de beste Slowbiker van Boxmeer e.o.? Wie (man óf vrouw) zal uiteindelijk tijdens de grote finale op 5 mei 2016 er met de beker vandoor gaan? Via sociale media zullen de beste tijden en de rankings te volgen zijn. De prijsuitreiking vindt meteen na de finale plaats in Pub Esser met een muzikale omlijsting. Het is meteen de start voor een groot feest met life muziek van twee bandjes. 
advertentie