Deel dit artikel ‹ Terug

Eerste slagveldtour geslaagd

Geplaatst op: maandag 18 april 2016


Op zondag 17 april gingen vijftig mensen een hele dag lang op zoek naar de geschiedenis van de slag bij Overloon. Tankslag of niet, de slagveldgids Edwin Popken wist er hoe dan ook boeiend over te vertellen.

Ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum organiseert het museum dit jaar een aantal extra activiteiten. Een slagveldtour stond al lang op het wensenlijstje van het museum. De vraag was alleen hoe je zo’n rondleiding moet brengen als er in het landschap weinig terug te vinden is van de gevechten toen. Maar dat blijkt vooral een kwestie van goed zoeken, aldus Edwin Popken, want dan zijn er o.a. nog loopgraven te vinden en ook andere sporen uit 1944.

Met een bus gingen vijftig mensen langs de verschillende onderdelen van het strijdtoneel. Ter plekke werd verteld en bekeken hoe de gevechten daar verliepen. Daarmee bood de tour een verdieping op het verhaal van het Oorlogsmuseum zelf.

Vanwege de grote belangstelling gaat het museum de tour in ieder geval op 12 juni herhalen. In het najaar zullen bovendien nog enkele kortere trips worden georganiseerd naar bijzondere slagveldlocaties. Het museum gaat informatie hierover op de website en social media plaatsen. 

www.oorlogsmuseum.nl


Datum: zondag 12 juni
Aanvang : 9:30 uur bij Museumzicht, Museumplein 5a te Overloon
Einde: uiterlijk 17:00 uur
Kosten: € 49,00 incl. koffie bij ontvangst en lunch
Battletourgids: Edwin Popken van Battlefield Discovery

Info en opgave via oorlogsmuseum.nl/agenda en via facebookpagina van het Oorlogsmseum (vanaf 25 april)