Deel dit artikel ‹ Terug

Zandtransport in verband met nieuwbouw Merletcollege

Geplaatst op: woensdag 13 april 2016


Cuijk, 13 april 2016. In verband met de nieuwbouw van het Merletcollege aan de Katwijkseweg, vindt de komende weken een uitgebreid zandtransport plaats. Om gevaarlijke situaties te voorkomen en om hinder zo veel mogelijk te beperken, worden door de gemeente diverse (verkeers-)maatregelen getroffen.

Aan de Katwijkseweg te Cuijk wordt binnenkort gestart met de bouw van het nieuwe Merletcollege. De voorbereidingen zijn inmiddels begonnen. Een van die voorbereidingen betreft het ophogen van het terrein. Daarvoor zal vanuit De Nielt zo’n 20.000 kubieke meter zand en grond worden aangevoerd. Daarmee wordt het terrein opgehoogd en de dijk verzwaard.
Om het aantal transportbewegingen zoveel mogelijk te beperken wordt gebruik gemaakt van vrachtwagens die per rit zo’n 25 kubieke meter zand of grond kunnen verplaatsen. Wanneer het weer verslechterd, wordt mogelijk gebruik gemaakt van tractoren met kar.

Er is een route vastgesteld waarlangs de vrachtwagens gaan rijden. Deze route is als volgt: De Nielt – Potbeker – Galberg – Katwijkseweg en weer terug. Aan de route komen waarschuwingsborden te staan en er gaat een snelheidsbeperking gelden. De chauffeurs zullen van de aannemer duidelijke instructies ontvangen.

Aan de route zal gedeeltelijk een parkeerverbod en verbod tot stilstaan worden uitgevaardigd, dit geldt voor beide zijden van de weg. Stilstaande auto’s vormen een obstakel voor de brede vrachtauto’s en daarbij kan dat ook leiden tot gevaarlijke situaties. Door de gemeente zal handhavend worden opgetreden bij verkeerd of illegaal geparkeerde of stilstaande auto’s. Om opwaaiend zand te voorkomen zal de gemeente de route ook met enige regelmaat machinaal vegen.

Aan de ouders die hun kinderen komen ophalen van school, verzoeken wij vriendelijk om hiervoor gebruik te maken van de Looiersgaarde. Bij voorkeur met de fiets, om de parkeerdruk zo veel mogelijk te beperken.

De transportperiode, die in week 16 (week van 18 – 24 april) begint, duurt ongeveer vier a vijf weken en zal dus halfweg mei of in ieder geval in de tweede helft van mei, afgerond zijn. Er wordt alleen gereden van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 17.00 uur.

Het grondtransport wordt uitgevoerd door Aannemingsbedrijf Arie Laarakkers BV. Aanwonenden, het moskeebestuur en schoolbestuur zijn per brief geattendeerd op het zandtransport.