Deel dit artikel ‹ Terug

Kinderraad toekomstige speeltuin Boxmeer komt in actie!

Geplaatst op: woensdag 13 april 2016


Wie kan het best vertellen hoe de toekomstige speeltuin in de gemeente Boxmeer er uit moet komen te zien? Welke speeltoestellen mogen absoluut niet ontbreken en op welke manier kunnen kinderen helpen om geld in te zamelen voor de uiteindelijke realisatie?
Om op deze vragen antwoord te krijgen heeft de Stichting Recreatie en Meer een heuse kinderraad opgericht. Deze kinderraad bestaat uit 12 enthousiaste kinderen in de leeftijd van 5 tot 11 jaar, die zich aankomende tijd gaan verdiepen in de plannen van de Stichting Recreatie en Meer. Uiteindelijk zullen zij het bestuur van de speeltuin adviseren en van concrete ideeën voorzien. Zaterdag 9 april ging de kinderraad van start met een eerste kennismaking en brainstormsessie.

Onder leiding van Renuka van Gaal, Hanneke van den Berg en Cindy Verwaaijen kwamen er verschillende onderwerpen tijdens de eerste bijeenkomst aan bod. Wat is een leuke pakkende naam voor de speeltuin? Maar ook de eerste ideeën om geld in te zamelen kwamen gelijk op tafel.

Cindy Verwaaijen gaat als landschapsontwerper de uitdaging aan, om samen met de kinderraad, Kompan, Groenkompas, IVN en het gehandicaptenbelang, een uniek concept neer te zetten. Een natuurlijk ogende grote buitenspeeltuin maar tevens een ontmoetingsplek waar rekening is gehouden met mensen met een beperking en senioren. Het sleutelwoord zal verbondenheid zijn!

Het bleef uiteindelijk niet alleen bij vergaderen, de kinderraad kwam gelijk spontaan in actie om lege flessen in te gaan zamelen om zo het statiegeld te laten verdubbelen door supermarkt Jan Linders in Boxmeer.

Deze eerste actie door de kinderraad was gelijk een groot succes, zij hebben die middag meer dan 100 statiegeldflessen ingezameld in de buurt!

Bent u ook zo benieuwd naar de ideeën en acties van de kinderen en de ontwikkelingen omtrent de speeltuin? Kijk dan op www.speeltuinboxmeer.nl of volg de Stichting Recreatie en Meer via Twitter of Facebook.