Deel dit artikel ‹ Terug

Mill at the Park presenteert line-up 2016 - ticket verkoop start 6 april

Geplaatst op: dinsdag 5 april 2016


“Het zal een 2-daags festival worden waar echt iedereen zich thuis zal voelen”

Op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2016 staat voor het derde achtereenvolgende jaar Mill at the Park op het programma. Een muziekfestival dat wederom gehouden zal worden in het Landschapspark in Mill. Even was het voortbestaan van dit muziekspektakel onzeker, omdat de organisatie te groot dreigde te worden voor Ontdek Mill. Maar enkele enthousiaste en lokale organisatoren, ondersteund met de lokale horeca, vormen nu de nieuwe organisatie van Mill at the Park.

“Wij hebben in 2014 Mill at the Park opgezet omdat we in het Landschapspark in Mill een gezellig muziekfestival wilden organiseren met kasteel Aldendriel als decor,” vertelt Ad Berends, voorzitter van het toeristisch en recreatief platform Ontdek Mill. “Bedoeling was dit in 3 jaar op te bouwen en het dan over te dragen aan een andere, plaatselijke organisatie. Wij zijn geen organisatiebureau en dat is wel degelijk nodig bij een activiteit als Mill at the Park. We merkten dat dit muziekfestival door de groei bijna te groot voor ons werd. Ook is er een steeds verder groeiend financieel risico wat wij als Ontdek Mill niet kunnen en mogen nemen. Vandaar dat wij als Ontdek Mill heel blij zijn dat Mill at the Park dit jaar door enkele enthousiaste Millse ondernemers wordt opgepakt.”

“Wij vonden het eeuwig zonde als Mill at the Park niet door zou gaan,” vult Tijn van Dijk aan. Samen met Nicky Swartjes, Joppe van Eenbergen en Geert Swartjes nam hij daarom contact op met Henri Kremers, Bert van der Steijn en Ad Berends van Ontdek Mill om te zien of zij het wellicht over konden nemen. “We liepen al een hele tijd met het idee om een echt festival te organiseren wat voor een breed publiek interessant zou zijn. Mill at the Park vormde voor onze ideeën een prachtige basis.” Ook benaderden zij de lokale horecaondernemers in Mill en ook deze reageerde enthousiast op dit initiatief. “De horeca zal verzorgd worden door café de Winkel, café Libre, café Royal en ’t Lagerhuis. Ook worden er zoveel als mogelijk lokale ondernemers en partijen bij betrokken voor de overige zaken.”

Belangrijk voor de nieuwe organisatie is dat Mill at the Park een echt festival gaat worden met meer dan alleen een brede muziekstijl. Geert Swartjes: “Denk bijvoorbeeld aan foodtrucks of kraampjes met eten, heerlijke drankjes en bijvoorbeeld ook lifestyle stands. Het zal een 2-daags festival worden waar echt iedereen zich thuis zal voelen, voor echt het hele gezin, van jong tot oud zal er wat te beleven zijn. Dit in een zelfde stijl en met dezelfde kwaliteit en opzet als door Ontdek Mill georganiseerd in 2014 en 2015, da’s de afspraak.” Terwijl zij enthousiast vertellen over wat ze dit jaar zoal toe willen voegen aan Mill at the Park, blijkt dat er nu al plannen zijn voor 2017. “We kunnen niet alles dit jaar realiseren, daarvoor is er nu gewoon te weinig tijd, dus sommige zaken schuiven we door naar volgend jaar.”

Ad Berends: “Het is fantastisch om te zien hoe doelgericht en enthousiast ze zijn. Als Ontdek Mill kunnen we alleen maar trots zijn op deze club, ze verdienen alle support en succes. Onze bedoeling, als Ontdek Mill en team Ben Wijnhoven, was om na 3 jaar Mill at the Park over te dragen, het is heel mooi dat we dat nu al kunnen doen en daarmee dit initiatief door kunnen laten groeien naar een echt groots festival voor iedereen uit het Land van Cuijk. Onze Ontdek Mill werkgroep Mill at the Park, alle vrijwilligers en Ben Wijnhoven met zijn team willen wij nu al danken voor hun inzet én, alle sponsoren voor hun geweldige betrokkenheid. Maar ook alle bezoekers bedankt, verder was de medewerking van onze gemeente, politie en omwonenden geweldig! Wij gaan er van uit dat de nieuwe organisatoren dezelfde medewerking gaan krijgen, zou mooi zijn. We zien elkaar tijdens Mill at the Park eind juni, toch!”

Line-up en ticketverkoop
Op woensdag 6 april start online de Early bird kaartverkoop. Een ticket voor 2 dagen kost dan slechts 19,50 euro. Voor dat bedrag kan men genieten van Nielson, Domien Verschuuren (DJ 3FM), Dave Vermeulen & Voltage (The voice of Holland), Fabulous 90’s (DJ TEAM), Beat The Stones, Henk Bernard, Doe Maar Na (Tribute), Freeb en Merijn & Kees (Navarone Acoustic).

Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op www.millatthepark.nl
 
advertentie