Deel dit artikel ‹ Terug

Boxmeerse cheerleaders geplaatst voor finale NK

Geplaatst op: maandag 4 april 2016

De cheerleaders van Partisans Athletics uit Boxmeer hebben afgelopen zondag goede zaken gedaan op de tweede wedstrijd van het seizoen. In Zwolle behaalden zij 4 eerste plaatsen en 1 tweede plaats. Hiermee hebben alle teams van de Boxmeerse vereniging zich geplaatst voor de finale van de Nederlandse Kampioenschappen Cheerleading in juni.

Op zondag 3 april vertrokken vijf teams van Partisans Athletics in één grote bus naar het Landstede Sportcentrum in Zwolle. In totaal kwamen daar 51 teams van 11 verenigingen uit heel Nederland op de mat om hun kunsten te laten zien. De meegereisde familieleden en vrienden op de tribune keken hun ogen uit.

Athletics Revolution was het eerste Brabantse team dat de mat mocht betreden. In dit team zitten 11 meiden en een jongen. In de junior coed divisie lieten zij een spectaculaire routine zien. Deze werd beloond met 52 punten en een tweede plaats.

Daarna was het de beurt aan Rob en Mayke in de categorie partnerstunt. Deze twee coaches en Partisans van het eerste uur lieten zien dat ze niet stil hebben gezeten. De toeschouwers lieten hun bewondering blijken met een lang applaus en ook de jury toonde in de beoordeling onder de indruk te zijn. Rob & Mayke mochten 60 punten en een eerste plaats mee naar huis nemen.

Vervolgens kwam het tweede juniorenteam achter de schermen vandaan. Ditmaal met alleen meiden tussen 12 en 16 jaar oud. Athletics Elite mag dit jaar de Nederlandse junioren vertegenwoordigen tijdens het Europees Kampioenschap Cheerleading in Wenen. Tijdens de wedstrijd in Zwolle lieten ze nogmaals zien waarom zij het uitverkoren team zijn. Met 61 punten en een eerste plaats mochten ze heel tevreden zijn.

Ook de jongste meisjes van Partisans Athletics mochten hun kunsten laten zien. Dat was voor sommige dames van Little Athletics (5 t/m 11 jaar) wel erg spannend. Maar stuk voor stuk lieten ze een onvergetelijke indruk achter. Het is heel bijzonder wat zij op deze leeftijd al laten zien. De jury beloonde hen dan ook met 44 punten en een eerste plaats.

Als hekkensluiter kwam het senior coed team de vloer op: Partisans Athletics (16 jaar en ouder). Ook zij mogen Nederland vertegenwoordigen op het EK in Wenen. Met een spetterende routine kregen deze jongens en meiden alle handen op elkaar. De routine werd beloond met 60 punten en een eerste plaats.

Met deze resultaten zijn alle teams van Partisans Athletics geplaatst voor de finale van het Nederlands Kampioenschap Cheerleading op 12 juni 2016. Naast een aantal punten kregen alle teams van de jury ook tips om op de volgende wedstrijd nog beter te presteren. Met die kennis in de hand gaan alle teams er nu hard aan werken om tijdens de finale nog spectaculairdere routines neer te zetten en de landstitel te pakken. Wil je meer weten? Check dan op www.cheerleadersboxmeer.com