Deel dit artikel ‹ Terug

Historisch Spektakel Grave

Geplaatst op: donderdag 31 maart 2016


Tijdens het 2-daags spektakel aanstaande 2 & 3 april worden jong en oud meegenomen naar 1674.
In de binnenstad van het vestingstadje Grave is van alles te beleven. Twee dagen zijn de mooie Graafse monumenten en straatjes het decor van waargebeurde scènes, kleurrijke kostuums en spelen voor jong en oud. De jeugd kan hun kersfstokje met diverse spelen laten afkerven en zich zo tot musketier laten omdopen.

De Kat
Je vindt hier een jaarmarkt met streekproducten uit Grave en de rest van het Land van Cuijk, lekker struinen langs de kraampjes met de heerlijkste lekkernijen zoal het biologische schapenijs van Boerderij de Nieuwenhof.
Er is een imker, een kruidenrouwtje, een tinnegieter, er wordt gebakken, je kunt terecht bij Mairainne met haar schapen, de lekkerste Graafse jam proeven en Graafs gebrouwen bier.

De Binnenstad
Verspreid door de straten van de binnenstad zijn diverse activiteiten die garant staan voor spektakel. Er doolt een ridder rond, er is een roofvogelshow in de straten, je loopt een verhalenverteller tegen het lijf, een vuurspuwer en een schilderes zonder penselen.

Hampoort
Hier is het verzamelpunt voor de Blijde Inkomst die zich rond 15 uur opstelt. De edelen en Van Rabenhaupt sluit met zijn musketiers aan. In het Graafs Museum is de tentoonstelling 'Met Vliegend Vaandel' te zien. Proef de ambachtelijk gerookte paling en neem een drankje in de Gildekamer.

Arsenaal
In de tuin van het Arsenaal zijn diverse kinderspelen die zij kunnen doen om een kerfje in hun stokje te verdienen. Kinderkruisboogschieten, rondweven, toernooispel, en jeu de boules. Je vindt hier ook een hoek met levende knuffeldieren in het stro. 
In het kampement vind je de Papiermaeker die uitleg geeft over papier. En burgemeester Roolvink slaat hier de aspirant musketiers tot ware musketiers compleet met unieke oorkonde.

Stadhuis
Hier vind je Markies de Chamilly, die alles kan vertellen over hoe het echt was in 1674, ga met hem op de foto en speel het spel Beleg van Grave 1674 en verdien weer een kerfje. Hier zijn verhalenvertellers, het rariteitenkabinet van Jeppers en verwonder je over de vrouw met de 3 sneetjes. En rond de wasstenen bijd e Mertpomp zijn Schuupers neergestoken. Mis het niet! Hier komt de Blijde Inkomst ook naartoe zodat Generaal Rabenhaupt de jeugdige musketiers kan voorstellen aan de Markies!

Maaskade
Hier vind je de scouts die je graag meenemen. Ze bakken hier broddjes en spelen het kannonspel vang de kogel. Om 15 uur is hier de slotact van de eerste editie van het Historisch spektakel Grave 1674!

Beleef, proef en geniet! Veel plezier in 1674!