Deel dit artikel ‹ Terug

Ontdek Ongekend Land van Cuijk

Geplaatst op: woensdag 23 maart 2016


GRAVE – De Facebook-pagina Ongekend Land van Cuijk is deze week gelanceerd door RBT Land van Cuijk en The Young Talent Group. “We wonen in zo'n prachtige regio, in een gebied waar zoveel historie ligt en zoveel te beleven is; daar mogen we trots op zijn. Maar zijn we ons daar wel van bewust? Kennen we die mooie plekjes wel?”, vraagt Young Talent Group-voorzitter Michiel Mijdam zich af.

Ongekend Land van Cuijk geeft antwoord op die vragen. De Facebook-pagina wordt iedere week door een trotse inwoner beheerd. Hij of zij krijgt alle vrijheid bij het plaatsen van een dagelijks bericht. Wat je kunt verwachten? Mijdam geeft uitleg: “Denk aan foto's van bijzondere plekjes, tot archiefbeelden en de leukste uitspraken in het plaatselijke dialect. Van evenementen die je niet mag missen tot uitjes die je iedereen aan kunt raden. Kortom: alles waardoor je groen-witte hart sneller gaat kloppen. Zaken die iedereen dat trotse gevoel geven, dat je het liefste deelt met zovelen.”

RBT & YTG
Het idee voor Ongekend Land van Cuijk is ontstaan tijdens een zomerse brainstormsessie. Toeristisch manager Erik Jansen: “Wij hebben The Young Talent Group benaderd, omdat we nieuwsgierig waren naar de ideeën van deze jonge talenten. Hoe kijken zij naar deze regio? Tijdens de sessie bleek dat velen steeds weer verrast worden door het Land van Cuijk; niet alleen door de vele gezichten, maar ook door de toeristische mogelijkheden.”

Mijdam vult aan: “Daarbij was het ons tijdens eerdere bijeenkomsten opgevallen dat inwoners uit het Land van Cuijk wel trots zijn op hun regio, maar dat nauwelijks uitdragen. Daar moest maar eens verandering in komen. Met Ongekend Land van Cuijk zetten wij de eerste stap; het is nu aan de inwoners om het gevoel ook echt uit te dragen. Deel dus trots die berichten en prachtige foto’s die er absoluut aan gaan komen.”

Doe mee!
Ongekend Land van Cuijk kan jouw hulp gebruiken. Like de pagina, nodig je vrienden uit, reageer op de berichten, maar bovendien: deel dat trotse gevoel!

https://www.facebook.com/ongekendlandvancuijk/