Deel dit artikel ‹ Terug

Werkgroep Fairtrade gaat voor 'fair' in de sport

Geplaatst op: donderdag 17 maart 2016


Naast 35 bedrijven, winkels en instellingen die de gemeentelijke fairtrade-erkenning hebben ontvangen is er op dit moment precies 1 sportvereniging met deze fairtrade-erkenning. De werkgroep gaat daarom nu alle sportverenigingen met een eigen accommodatie benaderen met als thema ‘fairplay op het veld en fairtrade in de kantine’.

Wethouder Hendriks-van Haren reikt samen met de Werkgroep Fairtrade jaarlijks meerdere gemeentelijke Fairtrade-erkenningen uit aan bedrijven, winkels en instellingen die voldoen aan de criteria voor fairtrade. Minder bekend is dat ook (sport)verenigingen in aanmerking kunnen komen voor deze gemeentelijke fairtrade-erkenning. De werkgroep vond het daarom de hoogste tijd om hier extra aandacht voor te vragen.

Op dit moment heeft alleen Boxmeerse voetbalvereniging BSV Olympia ’18 de gemeentelijke fairtrade-erkenning. Olympia gebruikt o.a. fairtrade koffie en thee en let op duurzaamheid. Bij fairtrade, eerlijke handel, staan eerlijke prijzen en een duurzame productie onder goede arbeidsomstandigheden centraal. Door het kopen van fairtradeproducten stimuleren wij de economie in ontwikkelingslanden. Eerlijke handel draagt dan ook bij aan een betere toekomst in ontwikkelingslanden, ook voor de kinderen daar.
De komende weken benadert de Werkgroep Fairtrade alle sportverenigingen met een eigen accommodatie in de gemeente. De werkgroep hoopt op een goede respons.

Meer informatie
Op de website www.boxmeer.nl/fairtrade is te lezen wat er allemaal aan fairtrade in de gemeente Boxmeer gebeurt. Wie meer informatie wil, kan contact opnemen met de gemeentelijke werkgroep. De contactpersonen zijn Theo Peters, tel. (0485) 571071, e-mail th.h.a.peters@online.nl en Anke Schellekens, e-mail a.schellekens@boxmeer.nl