Deel dit artikel ‹ Terug

Inschrijvingen rockwedstrijd ‘Guts & Glory’ van start!

Geplaatst op: dinsdag 15 maart 2016


Winnende band speelt in het weekend van 24 en 25 juni op Jera on Air

In samenwerking met Jera On Air, 3VOOR12 Limburg en Poppodium Volt biedt Stichting Popmuziek Limburg, evenals in 2015, een unieke kans aan talentvolle Limburgse bands. Met de wedstrijd ‘Guts & Glory’ krijgen punk, rock en metalcore bands de mogelijkheid om zichzelf te presenteren aan een professionele jury. Daarnaast worden er workshops door professionals uit de Nederlandse muziekindustrie georganiseerd. Op 20 mei vindt een showcase plaats in Poppodium Volt te Sittard, waar wordt bepaald welke band deze editie van ‘Guts & Glory’ wint en daarmee een plek op het Jera on Air festival bemachtigt.

Jera on Air is al jaren het grootste Nederlandse festival op het gebied van punk, hardcore en metalcore. Naast gevestigde namen als Pennywise, August Burns Red en The Amity Affliction biedt het festival ook kansen aan nieuwe acts, waarvan ‘Guts & Glory’ een goed voorbeeld is. Een team professionals uit de Limburgse
muziekindustrie zal uit alle inzendingen een selectie samenstellen, waarna deze bands zich op vrijdag 20 mei mogen presenteren in Poppodium Volt te Sittard. Na afloop van deze finale wordt één band gekozen die op Jera on Air mag optreden.

Naast de finale in Poppodium Volt wordt ook een coachingsdag aangeboden aan de geselecteerde acts. Door middel van workshops door professionals uit de Nederlandse muziekindustrie worden de bands gecoacht op zowel zakelijk als muzikaal gebied, om zo hun carrière een extra boost te geven.

Aanmelden voor ‘Guts & Glory’ kan tot en met maandag 4 april via www.jeraonair.nl