Deel dit artikel ‹ Terug

150 keer De Neije Krant in de gemeente Mill en Sint Hubert

Geplaatst op: donderdag 10 maart 2016


In de week van 22 maart (week voor Pasen) verschijnt voor de 150e keer De Neije Krant. Deze wekelijkse huis aan huis krant in de gemeente Mill en Sint Hubert zal die week ook in de omliggende dorpen verspreid worden. Hiervoor zal de oplage eenmalig verhoogd worden naar 13.500 exemplaren. Die week valt De Neije Krant niet alleen in Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord op de deurmat, maar ook in Escharen, Gassel, Beers, Haps, Wanroij, Landhorst, Odiliapeel en Zeeland. Dus in alle aan de gemeente Mill grenzende dorpen.
Ter Zake: Stichting huis aan huis krant gemeente Mill en Sint Hubert - De Neije Krant

“De eerste editie van De Neije Krant verscheen op 1 december 2012 en sinds die tijd hebben we weinig moeite hoeven te doen om de krant wekelijks vol te krijgen.” Aan het woord is Corné Kremers, redacteur en acquisiteur van De Neije Krant en inmill.nl. “Zowel adverteerders als clubs en verenigingen die zaken willen plaatsen weten ons prima te vinden.” En dat is belangrijk, want wekelijks verschijnt De Neije Krant en moet er uiteraard wel inhoud zijn. “We krijgen veel artikelen en berichten binnen voor plaatsing. Hierbij gaan artikelen die betrekking hebben op onze eigen gemeente voor, want we krijgen ook heel wat berichten uit de omliggende dorpen. We willen echter een lokale gemeente Millse krant blijven, dus we plaatsen eerst artikelen uit Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord. Dan zijn er ook nog altijd onze eigen berichten en interviews. Is er dan ruimte over en is het artikel interessant voor onze inwoners, dan pas nemen we de berichten uit de omliggende dorpen mee.”

Maar dan druk je toch wat pagina’s extra? “Ja, dat zou kunnen. We richten elke week op 24 pagina’s en daar is ook onze begroting op gemaakt. Zouden we naar 28 pagina’s gaan, dan is dat snel een paar honderd euro duurder. Omdat we de krant moeten betalen van inkomsten uit advertenties, zouden we ook meer adverteerders moeten hebben om de extra pagina’s te bekostigen.” Daarnaast wil De Neije Krant maximaal 40% advertenties plaatsen. “We brengen ook regelmatig kranten uit van 28 en ook al enkele malen van 32 pagina’s. Maximaal 40% mag uit commerciële zaken bestaan, andere huis aan huis kranten gaan soms tot 80% advertentieruimte. Dan heb je dus 3 pagina’s advertenties, voor je 1 pagina redactie kunt plaatsen. Dat is bij ons gelukkig heel anders.”

Iedereen die berichten wil laten plaatsen kan deze naar de redactie sturen. “Belangrijk is dat we ze voor zaterdagochtend binnen hebben. Op basis van wat er dan is worden de redactionele pagina’s gemaakt. Als we weten dat er nog wat komt kunnen we ruimte reserveren, zoals voor de sportverslagen.” Deze laatste komen vaak pas op zondagavond binnen. “Die sportpagina’s worden dan op zondagavond nog gemaakt of op maandagochtend vroeg. Maar andere artikelen zou men echt voor zaterdagochtend in moeten sturen, dan is plaatsing namelijk bijna altijd mogelijk.” Corné legt uit dat bij het maken van de pagina’s een foto altijd wat groter of kleiner kan, of soms wordt weggelaten, afhankelijk van het aanbod aan artikelen. “Rouwadvertenties kunnen overigens tot zondagavond worden aangeleverd, hiervoor reserveren we meestal al ruimte op pagina 3.”

Wekelijks wordt de digitale versie van De Neije Krant ook in zijn geheel op internet geplaatst. Zo is deze ook buiten de gemeente Mill te lezen. Zie hiervoor en ook voor meer informatie rond redactie en adverteren www.deneijekrant.nl