Deel dit artikel ‹ Terug

Boekenweek bij BiblioPlus

Geplaatst op: dinsdag 8 maart 2016


Van 12 t/m 20 maart 2016 is het Boekenweek. In het jaar dat Nederland en Vlaanderen gezamenlijk gastland zijn op de Boekenbeurs in Frankfurt, richt de Boekenweek zich op onze grote buur Duitsland. Het land van Bach, Berlijn en van Bratwurst. Van Goethe, Brecht, Schiller en Böll. Van diepgeworteld voetbalsentiment, de Tweede Wereldoorlog en kuilen aan het strand. Motto van de Boekenweek: ‘Was ich noch zu sagen hätte…‘ . 

In alle vestigingen van BiblioPlus is gedurende de Boekenweek het Boekenweekmagazine verkrijgbaar. Dit magazine, met Esther Gerritsen, auteur van het Boekenweekgeschenk als gasthoofdredacteur, staat boordevol met boekentips bij het Boekenweekthema Duitsland.
Ter gelegenheid van de Boekenweek heeft BiblioPlus een afwisselend programma samengesteld.

Film & Lunch
Als opmaat naar de Boekenweek is er op vrijdag 11 maart 2016 in Bibliotheek Boxmeer en De Weijer een Film & Lunch bijeenkomst rond de film ‘Das Weisse Band’ - Een zwart-wit film van Michael Haneke uit 2009 over een Duits boerendorpje dat vlak voor het uitbreken van WOI wordt opgeschrikt door een reeks anonieme wandaden. Het drama, dat als ondertitel Eine deutsche Kindergeschichte heeft, richt zich vooral op de kinderen. Terecht werd deze film bekroond op het Filmfestival van Cannes met een Gouden Palm.
Na afloop van de film is er gelegenheid om in groepen onder het genot van een broodje over de film na te praten.
Kaartjes kosten €11,- en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar in de bibliotheekvestigingen,
via www.biblioplus.nl en op de dag zelf aan de zaal.
Vrijdag 11 maart, Bibliotheek Boxmeer, De Raetsingel 1. Aanvang 10.00 uur. Inloop bibliotheek vanaf 9.30 uur.

Debutantenbal
Op zaterdag 12 maart vindt er in Bibliotheek Gennep een Debutantenbal plaats. De Gennepse Elisabeth Willems presenteert die dag haar debuutroman ‘Deur 31’, een spannend boek voor jong volwassenen. Bestsellersschrijfster Maria Genova, die Elisabeth heeft begeleid in het schrijfproces, is eveneens te gast en vertelt over succesvolle debuten, over de meest gemaakte fouten van beginnende schrijvers en over de blunders van bekende auteurs. Ze beantwoordt ook vragen van het publiek over schrijven en uitgeven. Elisabeth Willems wordt geïnterviewd over de totstandkoming van haar fantasy-boek, over haar inspiratiebronnen, keuzes en dilemma's. Beginnende schrijvers kunnen die dag gratis feedback op hun manuscript ontvangen. De toegang tot het Debutantenbal is gratis. 
Vooraf aanmelden via www.biblioplus.nl of in de bibliotheek is noodzakelijk.
Zaterdag 12 maart, Bibliotheek Gennep, Ellen Hoffmannplein 2. Aanvang: 14.00 uur.

Leo Blokhuis presenteert…!
Op dinsdag 15 maart verzorgt popkenner Leo Blokhuis in De Weijer Boxmeer een avondvullend programma. Hij neemt bezoekers mee op reis in plaats en tijd en vertelt vol passie over muziek. Uiteraard besteedt hij ook aandacht aan popmuziek uit Duitsland, het thema van de Boekenweek.
Kaartjes kosten €17,50 (inclusief drankje) en zijn verkrijgbaar in de bibliotheekvestigingen of via www.biblioplus.nl Bibliotheekleden krijgen €2,50 korting.
Dinsdag 15 maart, Cultureel Centrum De Weijer Boxmeer, De Raetsingel 1. Aanvang 20.15 uur.

Lezing over Duitse pelgrimsroute
Op donderdag 17 maart kunnen wandelliefhebbers aan hun trekken komen tijdens een lezing door Guus Wesselink en Riet van Laake over de Ökumenische Pilgerweg, een pelgrimsroute van 470 km in Voormalig Oost-Duitsland. Zij liepen in mei 2014 van oost naar west langs de oude Via Regia door de voormalige DDR. Ze ontmoeten daar een samenleving die nog steeds moet wennen aan de verworven vrijheid.
In Bibliotheek Mill nemen Guus en Riet bezoekers mee op de route en vertellen aan de hand van beelden wat ze onderweg hebben gezien en meegemaakt.
Toegang tot de lezing is gratis. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan in de bibliotheek of via  Boekenweek bij BiblioPlus
Donderdag 17 maart, Bibliotheek Mill, Kerkstraat 3 (in Cultureel Centrum Myllesweerd). Aanvang 10.00 uur.

biblioplus.nl