Deel dit artikel ‹ Terug

IVN Grave bouwt boomhut in Belevingsbos

Geplaatst op: donderdag 3 maart 2016


Wie helpt er mee?

In het weekend van NL Doet van het Oranjefonds bouwt IVN Grave aan een boomhut in het Belevingsbos bij de kinderboerderij in Velp. Op de vrijdag 11 en zaterdag 12 maart steekt een groep vrijwilligers van deze organisatie de handen flink uit de mouwen. Het wordt een grote klus om de plannen in concrete resultaten om te zetten. Om te zorgen dat er echt gewerkt kan worden, zijn vooraf al de nodige acties in gang gezet, met dank aan het Brabants Landschap voor de dode eikenbomen en de Postcodeloterij voor de basisfinanciering. Heeft u zin om te helpen? Meld u aan bij 'belevingsboswachter' Wil van Hout: w.van.hout1@kpnplanet.nl
Nieuw uitkijkpunt voor kinderen
De plannen voor de bouw van een heuse boomhut bestonden al een tijdje. Het wordt een mooie uitbreiding van de voorzieningen die er al zijn in het belevingsbos en waar al menige jeugdige inwoner uit gemeente Grave van heeft genoten. Het blotevoeten pad, de klimboom, de handpomp, kleihut, bijenhotel, enz. zijn elementen die eerder al gerealiseerd zijn om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de natuur. Vanuit de boomhut kunnen kinderen vanaf enige hoogte het omliggende bos en de daar actieve vogels bewonderen.

Van boom tot boomhut
Het hout voor de boomhut is gezaagd van dode inlands eiken bomen op landgoed Mariëndaal in Velp. Brabants Landschap had deze dode bomen aangemerkt als op termijn gevaarlijk voor wandelaars. Zij hebben de bomen omgezaagd en vervolgens zijn te tot planken gezaagd in de maten die zijn aangegeven door Peter Nielen, de 'architect' van IVN Grave die de boomhut heeft ontworpen. Het hout is door vrijwilligers droog weggelegd in de schuur bij de kinderboerderij.

Extra handen gezocht
Wie zin heeft om te helpen of wil kijken naar wat IVN Grave gaat realiseren op 11 en 12 maart is vanaf 9 uur van harte welkom. Dan gaan de vrijwilligers aan de slag om de boomhut-puzzel van getekende versie tot realiteit te maken. Dit gebeurt in het Belevingsbos bij de kinderboerderij in Velp.

www.ivn.nl