Deel dit artikel ‹ Terug

Werken van kunstenares Leni van den Band bij Kunsthandel Gennep

Geplaatst op: woensdag 2 maart 2016


Leni van den Band was vanaf haar prille jeugd gebiologeerd door materialen en voorwerpen. Zij deed veel ervaring en kennis op bij de toen nog bestaande ambachtslieden zoals koperslagers, leer- en metaalbewerkers. Vanaf dat moment was Leni gefascineerd en verslaafd aan materialen en de bewerking daarvan.

Op de academie in Den Haag en Rotterdam werden het experiment, de inhoud en de vormgeving belangrijk. Haar beeldtaal is in de loop van de jaren veranderd van een strak afgewerkt beeld naar een lossere toets en van tamelijk figuratief naar non-figuratief. Nog steeds staat dat wat de mens bezighoudt centraal en niet de figuratie van de mens. Zij laat zich doorgaans inspireren door thema's uit de actualiteit, zoals het conflict in het Midden-Oosten, kindermisbruik en dierenleed in de bio-industrie. Het laatste jaar stelt Leni meer universele thema's aan de orde in haar werk, zoals ontstaan en vergaan.

Na veel met brons, metaal, kunststof e.d. bezig te zijn geweest, werkt zij momenteel met katoen- en houtvezels, versterkt met kunststof en in combinatie met andere materialen.

De periode 2015-2016 staat in het thema ontstaan – vergaan, een onuitputtelijke bron. Het werk van Leni is zeer divers, vaak kleurrijk en humoristisch en altijd verrassend.

Leni initieert regelmatig samenwerkingsprojecten met andere kunstenaars omdat zij het belangrijk vindt met anderen tot een artistieke uitwisseling te komen. Zo zette zij een project op, waarin 29 deelnemers een onderwerp visualiseren wat hun na aan het hart ligt. Het resultaat van het project is in het boek Op Hoge Poten vastgelegd. In Gouda, waar zij woont en werkt, was ze in juni-juli 2015 initiatiefnemer en organisator van een gezamenlijk project van 16 Goudse kunstenaars.

Dus kom allen naar onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep om de werken van onze kunstenaars te bezichtigen waaronder Peter Diem, Herman Brood, Peter Hermans, Thijs Heijnen, Manne Mannes, Cornelis Schouten, Elsbeth Roest en Ans en Ton Rijkers!

U kunt ook alvast een kijkje nemen op onze website www.kunsthandel-gennep.nl waar u werken kunt vinden van o.a. Karel Appel, Corneille, Rob Scholte, Peter Donkersloot, Clemens Briels, Robert Keller, Bert Maurits, Paul Megens, Raymond van den Berg, Almie Willems, Herma Ardesch, Jocke Overwater, Thea Vos, Eric Simons, Marina Kulik, Robusier, Annemarie Mayers, Marianne Schellekens, Miranda Karskens, Ginie Ruitenbeek, Jan Teunissen, José Smits, Frans van Veen, Erlinde Stephanus, Leni van den Band e.a.! 
advertentie